Dansk Planteværn efterlyser klare regler

Der mangler klare retningslinjer for, hvilke grænseværdier, der skal være overskredet for at udstede forbud mod sprøjtemidler i de såkaldte BNBO-områder, mener man hos brancheorganisation forud for Egedal-retssag.

Forud for retssagen, som Landbrug & Fødevarer har anlagt mod Egedal Kommune omkring brug af pesticider i boringsnære beskyttelsesområder (BNBO), lyder der nu en efterlysning fra brancheorganisationen Dansk Planteværn.Organisationen, der repræsenter planteværnsindustrien i Danmark, savner således klare retningslinjer for, hvilke grænseværdier, der skal være overskredet for at udstede forbud mod sprøjtemidler i BNBO-områder.- For at forbud skal gavne grundvandet, så giver det kun mening, hvis man laver vurderingen på baggrund af fund af pesticider, som fortsat benyttes i dag. Det hjælper jo ikke fremadrettet, hvis man laver et forbud på grund af midler, som er blevet forbudt for længe siden, siger Jakob Tilma, kommunikationschef i Dansk Planteværn.Han forklarer, at i Dansk Planteværn mener man, at kommunerne i dag har for meget frihed til at fortolke, hvornår de mener, at der er et problem.- Vi er nødt til at have nogle afskæringskriterier fastsat af myndighederne, der går på, hvornår de mener, at der er et problem, siger Jakob Tilma.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs også