Kommissionen på overarbejde

Da den foreløbige plan for afhøringer blev offentliggjort af Minkkommissionen, var det meningen, at torsdagens afhøring af Mette Frederiksen skulle være den sidste i den lange række af afhøringer.

Men sagens udvikling, med nærmere fokus på politiets brug af action cards, og ikke mindst fremkomsten af sundhedsminister Magnus Heunickes håndskrevne notater, har gjort, at Minkkommissionen har genindkaldt en række vidner, der altså igen skal afgive forklaring om minksagens sammenhæng.

Det indebærer i første omgang sundhedsministeren selv, men også en anden nøgleperson for sagens forløb, departementschef Johan Legarth fra Justitsministeriet, samt Anne-Mette Lyhne, også fra Justitsministeriet. De tre skal afhøres den 4. og 5. januar, og dagen efter skal statsråd Pelle Pape så afhøres. Hans navn har været nævnt adskillige gange i løbet af sagen.

Sidste i rækken er rigspolitichef

Derudover har Minkkommissionen indkaldt otte personer fra Rigspolitiet til afhøringer om actioncard-sagen, og derudover skal formand for Danske Pelsdyravlere og Kopenhagen Fur, Tage Pedersen, samt Sander Jacobsen, også fra Kopenhagen Fur, afhøres.

Ifølge den nuværende vidneplan er den sidste, der skal afhøres i minksagen, rigspolitichef Torkild Foged. Han skal i vidneskranken den 28. januar næste år. Derefter har Minkkommissionen tre måneder til at udarbejde en rapport om sagen. Det er muligt, at resultatet af tillægsundersøgelsen først bliver offentliggjort på et senere tidspunkt.

Læs også