DLF får ny administrerende direktør

Efter 16 år som administrerende direktør i DLF-koncernen, træder Truels Damsgaard tilbage og overlader pr. 1. november 2022 styringen til Søren Halbye, EVP Greater Europe & South America.

- Jeg glæder mig til at videreføre DLFs udvikling under min ledelse, siger ny CEO Søren Halbye.

- Jeg har valgt, at tidspunktet nu er det rigtige til at stoppe som administrende direktør i DLF. Det har været et kæmpe privilegie at få lov til at stå i spidsen for DLF og en engageret og kompetent organisation, og jeg glæder mig over de milepæle, vi sammen har nået, siger Truels Damsgaard.

DLF er under Truels Damsgaards ledelse vokset fra at være en ledende græsfrøvirksomhed i Europa til i dag at være global markedsleder med planteforædling, produktion og salg af kløver- og græsfrø. Desudover er forretningsområdet løbende blevet udvidet, og virksomheden har i dag endvidere en markant position indenfor sukkerroefrø, en stærk tilstedeværelse i grøntsagsfrøbranchen og et godt fodfæste inden for læggekartofler.

Egne rækker

Afløseren for Truels Damsgaard er fundet i egne rækker. 

- Jeg er rigtigt glad for, at Søren Halbye overtager stafetten og sikrer en god ledelsesmæssig kontinuitet. Søren Halbye er en yderst kompetent topleder med solid erfaring indenfor frøbranchen, strategisk udsyn og ambitioner både på egne og virksomhedens vegne. Søren har taget del i DLFs vækstrejse siden 2006 og har været stærkt medvirkende til den succes, virksomheden har opnået i de senere år, siger Truels Damsgaard.

Bestyrelsesformand i DLF AmbA, Christian Høegh-Andersen, glæder sig over, at generationsskiftet er sikret:

- Med Truels Damsgaard ved roret har DLF haft en fantastisk vækst, der er opnået takket være klare strategier og effektiv eksekvering, fokus på lønsomhed og et tillidsfuldt forhold til bestyrelsen og ejerne. Denne rejse glæder vi os til at fortsætte med Søren Halbye, som kender virksomheden indefra, og som har de bedste forudsætninger for at sikre kontinuiteten på toplederposten i DLF.

Efter 25 år i DLF-koncernen har CFO (økonomichef) Morten Andersen desuden valgt at stoppe ved årets udgang.

Mortens afløser bliver Allan Bødskov Andersen, som starter i DLF den 1. september 2022 og den 1. november overtager posten og indtræder som medlem af direktionen i DLF.  
 

Læs også