bannerPos

1.300 gæster på bondegårdsafari

Bondegårdssafari på Vrejlev Kloster.
10-08-2020 13:07

Hen over sommeren har Agri Nord i samarbejde med syv landmænd invitereret til bondegårds-safari ude på landet. Og det tilbud har rigtig mange taget imod. I løbet af de syv uger har mere end 1.300 gæster nemlig været på besøg på en af gårdene.

Bondegårdssafarien er en del af den længerevarende kampagne med overskriften »Dansk er bedre«, som Agri Nord kører. Kampagnen har det overordnede tema, at forbrugerne skal købe danske fødevarer, når de handler ind.

- Vi vil gerne gøre den danske forbruger opmærksom på, at hvis de vælger danske fødevarer, så får de ikke alene en god kvalitet, men træffer også et klimavenligt valg, siger Carl Christian Pedersen.

Der var bondegårdssafari på Vrejlev Kloster, Rebildcentrets Gårdbutik, hos slagteren og landbruget Krastrupsøgaard, Skørping, Økologiske Pilegrise, Nibe, mælkeproducent Jens Verner Pedersen, Hobro, kyllingeproducent Rokkedahl, Nibe samt naturplejer Lars Thomsen, Frederikshavn.

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next