Kameraovervågning af stalde i rivende udvikling

Jysk IT har specialiseret sig indenfor kameraovervågning af stalde. Både teknologi og efterspørgsel er i rivende udvikling – også inden for andre brancher end landbruget.

Behovet for kameraovervågning og opdateret IT på landbrugsbedrifterne er stigende, og branchen og løsningerne er inde i en rivende udvikling.

Det mærker man hos én af udbyderne på markedet, Jysk IT i Billund, der igen i år var blandt udstillerne på NutriFair-messen i Fredericia.

Her præsenterede msn blandt andet det brede program af overvågningskameraer, der opfylder og løser mange formål i landbruget.

- Man kan roligt sige, at kameraovervågning har været en succes – både blandt landmænd, der skal have nye kameraer, og hos landmænd, hvor der skal opgraderes og udvides med flere kameraer, fortæller Peter Vilstrup Tomsen, direktør i Jysk IT.

Han opdeler kamera-kunderne i tre grupper: De, der ikke har haft kamera før. De, der er startet med et enkelt kamera og vil have koblet flere enheder til, og endelig de, der har flere ejendomme og skal have flere kameraer.

Giver mange muligheder

Kameraovervågning bruges til en lang række formål inden for landbrug. Ikke mindst inden for satellit-ejendomme, hvor en landmand kan have ejendomme på flere lokaliteter – og ikke nødvendigvis ejendomme, der ligger tæt på hinanden:

- Det giver overblik og muligheder. Eksempelvis kan en landmand på Sjælland, der har købt gårde i Jylland koble alle ejendomme sammen i systemet. Fra kontoret kan han overvåge alle gårde og stalde hele tiden, forklarer Jesper Kiib Nielsen, IT-konsulent hos Jysk IT.

Opgradering

Det er ikke kun inden for kameraovervågning, at Jysk IT er specialister. Man tilbyder også en række totale IT-løsninger – både til landbruget og en række andre brancher og virksomheder.

- Blandt andet har vi senest fået en række tandlægeklinikker med, fortæller Peter Vilstrup Tomsen, der i dag står i spidsen for en IT-virksomhed med omkring 50 ansatte.

Landbruget er stadig den største del af kundegruppen hos Jysk IT, og her både tilbyder man og står allerede for IT-løsningerne i mange bedrifter landet over.

Lige for tiden handler det blandt andet om opgradering og opdatering af Windows-systemer, hvor Windows 7-systemer udfases, da supporten netop er stoppet. og Windows 10 skal overtage, for at man kan holde systemet sikkert, udbygget og opdateret.

Infoskærm i frokoststuen

Generelle informationer, instruktioner, arbejdsopgaver, beskrivelse, tal, registrering og interne informationer til medarbejdere. Det kan klares med opslagstavler, sedler, beskeder og andet, men man kan også vælge at samle det hele i en smart stor elektronisk infoskærm i frokoststuen på bedriften.

Og det er præcis den løsning, som Jysk IT har udviklet og tilbyder landbruget.

-  Det er en smart måde at samle det hele på, så både landmanden og hans medarbejdere hele tiden har overblikket, forklarer Jesper Kiib Nielsen.

john@landbrugsyd.dk
telefon +45 21 25 19 68

NutriFair 2020

 • Fagmesse for husdyrproducenter
 • +270 udstillere
 • Strækker sig over to dage:
  • Onsdag den 15. januar kl. 09.00-17.00
  • Torsdag den 16. januar kl. 09.00-17.00
  • Adressen er Messe C, Vestre Ringvej 101, Fredericia
  • Det er niende gang, at messen løber af stablen
  • Arrangørerne er Messe C i samarbejde med en række af branchens toneangivende aktører

Praktisk information:

 • Messe C har mere end 3.500 gratis parkeringspladser lige ved døren 
 • Hvis du henter Messe C-app'en har du som besøgende mulighed for at markere din bils placering på et kort ved ankomst og få hjælp til at finde den igen, når du er færdig på udstillingen
 • Se udstillerliste, en oversigt over messen, konferenceprogram og meget mere inde i avisen og på www.nutrifair.dk
 • Det er gratis at deltage på NutriFair. Alle besøgene skal blot tilmelde sig via www.nutrifair.dk og fremvise billetten ved indgangen

Læs også