Ny danskudviklet kornsort kan behandle diabetes
Under overskriften »Fremtidens korn« fremlagde forsker Kim Hebelstrup på Plantekongressen sine visioner for en ny kornsort, der kan bruges i diabetesbehandlingen.

Hvor langt er vi fra at kunne dyrke den nye kornart – en byg med ren amylose-stivelse, spurgte landskonsulent og afdelingsleder for Afgrøder & Produktion hos Seges, Leif Hagelskær, på chatten ved et af Plantekongressens webinarer. Arkivfoto: Camilla Bønløkke.
Fremtiden korn må nødvendigvis beskrives teoretisk, til nøds visionært.
Mens forædlere uden at blinke fortæller, at der meget vel kan gå 10 til 20 år fra den første undfangelse af en ny sort til den i praksis er til at købe i ubegrænsede mængder i en storsæk hos grovvaren, arbejder nogle forskere med forhold endnu længere ude i fremtiden.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her