bannerPos

Hvede 2.0: Tredelt gødskningsstrategi skal følges

Agronom Kristian Nielsen fra Yara forventer en tredje kvælstoftildeling på Mariesminde i midten af maj og lidt før på de to gårde på Midtsjælland. Arkivfoto

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
17-04-2019 09:38
Hvede 2.0-projektet har i disse dage fokus på gødningstildeling, svampebekæmpelse og vækstregulering. BASF og Yara giver deres anbefaleringer til de deltagende ejendomme videre.

Hvede 2.0-projektet er godt i gang, og de deltagende ejendomme bliver fulgt nøje af konsulenter fra henholdsvis Yara, BASF og KWS.

Gødningsmæssigt nærmer tiden sig, at hvedemarkerne skal gives anden kvælstoftildeling.

- Der skal være givet 150-160 kilo kvælstof her i midten eller slutningen af april, siger agronom Kristian Nielsen, Yara, og understreger, at det giver nok kvælstof til, at planterne kan udvikles optimalt og at der samti

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37031 artikler)Prev1234567185018511852Next