bannerPos

Nyt vejrnetværk med adgang til tusinde FieldSense-vejrstationer

Når landmanden benytter sig af netværkspakken ses et Danmarkskort på computeren med klynger af vejrdata, der bliver mere og mere lokale, jo mere man zoomer ind. - Man kan vælge mellem at se nedbør, jordtemperatur og lufttemperatur, oplyser FieldSense. Foto: Jakob Larsen

Redaktionen

22-05-2019 06:29
FieldSense har netop præsenteret deres nye netværkspakke, der giver landmænd adgang til vejrdata fra samtlige danske FieldSense-vejrstationer.

Aarhus-virksomheden FieldSense, der udvikler og producerer digitale og teknologiske redskaber til landmænd og landbruget, har netop offentliggjort deres seneste produkt i porteføljen.

Det er en netværkspakke, der giver landmanden adgang til vejrdata fra samtlige FieldSense-vejrstationer, der er operationelle i Danmark.

Driftsleder Christian Sommerlund ved JSJ-Agro i Nordjylland driver cirka 3.000 hektar og er én af de første testpersoner, der har prøvet netværket af under udviklingen af netværkspakken.

- Vi bruger det mest til at holde øje med nedbør. Vi driver et stort areal og har ikke dækket hele arealet ind med vores vejrstationer, så det er godt at man kan se de områder, hvor vi ikke har vejrstationer, siger Christian Sommerlund.

Kan sammenligne forhold

Da JSJ-Agro befinder sig i det nordligste Nordjylland, arbejder man på tværs af deres områder med forskellige slags klima.

- Det samme gjorde vi med jordtemperaturen. Det var spændende, da vi for en måneds tid siden havde nattefrost, at sammenligne temperaturerne ved vores kystnære områder med arealer længere inde i landet.

- Med netværkspakken får vi dækket vores områder bedre ind, så vi kan flytte vores egne vejrstationer rundt, alt efter hvor vi gerne vil have data fra vores egne arealer, fortæller Christian Sommerlund.

Siden lanceringen af vejrstationerne i starten af 2018 har FieldSense i samarbejde med over 400 danske landmænd placeret knap 1.000 vejrstationer i Danmark.

Vejrstationerne lejes af landmændene selv, der stiller dem op på den lokation, hvor de ønsker at modtage vejrdata fra.

Zoom ind på kort

- Med netværkspakken har landmænd nu adgang til meget udførlige indsigter i vejrforholdene i Danmark og til at modtage opdateringer fra vejrnetværket hvert 10. minut, oplyser FeldSense.

Når landmanden benytter sig af netværkspakken, er det som at kigge på et Danmarkskort på computeren – blot med klynger af vejrdata, der bliver mere og mere lokale, jo mere man zoomer ind.

- Man kan vælge mellem at se nedbør, jordtemperatur og lufttemperatur, oplyser FieldSense.

jpj

Danmarks drænsystem er en stor og vigtig national investering

Dræningen af en stor del af landbrugets arealer har en samlet værdi af 26 milliarder kroner. Det må være et krav til en ny vandløbslov, at vi bevarer værdien af denne nationale investering, mener formanden for Danske Vandløb.

Udfordret med vand på marken?

Konsulent giver bud på de mest almindelige årsager til udfordringer med vand på marken, og kommer med forslag til løsningsmuligheder.

Kalk udfælder tungmetaller og fremmer regnormes aktivitet

Ved kalkning udfældes tungmetaller som aluminium og jern, og jordens porøsitet forbedres, da kalk blandt andet kan influere på dannelsen af mikro- og makroaggregater. Ligeledes påvirkes regnorme positivt af kalkning.

- Hvis vi kunne dræne himlen, så gjorde vi det

Dræningsgrejet er blevet opdateret væsentligt hos SM Entreprenørfirma A/S i Roslev på Salling. Men lige nu er alles fokus på at få bjerget årets høst.

Historiske merudbytter for svampebekæmpelse i vinterhvede

Syv ud af ti landsforsøg i vinterhvede er gjort op, og de foreløbige resultater viser, at de ældre sorter skuffer. Heldigvis finder nye vej og gør det godt. Der er dog en stor variation i merudbytter mellem sorterne.

Går i hegnet med fem blade på kniven

Det er højsæson for hegnsklippere landet over på bagkant af høsten. I Sønderjylland huserer Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation, og han har nok at se til.

Få styr på overgangsordningen til det nye feriesystem

Overgangsperioden til den nye ferielov træder i kraft allerede den 1. september 2019 og får betydning for alle lønmodtagere – og medfører nye krav for dig som arbejdsgiver.

Lad os få nogle flere digitale skæverter i stalden

Jeg vil vove den påstand, at hvis vi havde de fornødne digitale løsninger og data, så vil vi kunne eliminere en stor del af de heldbaserede resultater.

Kalkning bør igen komme i fokus

Der er frem til 17. september mulighed for at få tilskud på op til 100 procent til rydning og hegn i visse Natura 2000-områder.
Side 1 af 1613 (32249 artikler)Prev1234567161116121613Next