bannerPos

Hjælp os med at bevare glyphosat

Vi kan godt forberede os på, at det bliver op ad bakke at få lov til at beholde Roundup, når de fem år er gået. Her må I hjælpe os med argumenter, opfordrede Hans Jørgen Hansen fra Monsanto.

Bøje Østerlund

Freelance
23-02-2018 13:37
Fra Monsanto, der er opkøbt af Bayer, trygler man om landmændenes hjælp for at sikre glyphosat på langt sigt.
Monsantos deltagelse i Plantetræf 2018 var præget af lettelse, men også af en fortsat kamp om muligheden for at kunne anvende Roundup i planteproduktionen.
- Vi fik fem år mere, men følelserne har taget over i beslutningsprocessen i EU, hvor det ikke mere er fagligheden, der råder. Alt sammen fordi, glyphosat skifter fra måske kræftfremkaldende og til sandsynligvis kræftfremkaldende og dermed kommer i samme kategori som nattearbejde, rødt kød og stegning. Det bliver op ad bakke fremover, og her må I som brugere og borgere også hjælpe til.
- Vi finder jo, at Roundup er et vigtigt redskab til at holde CO2-udslippet nede, og mener, at det er et tungt argument, lød det fra Hans Jørgen Hansen, sales manager i Danmark.
 

Rapsmarkens skæbne

- Til næste år vil vi nok optræde sammen med Bayer, som har købt Monsanto og dermed også Dekalbs rapssorter, kunne technical development manager Ditte Clausen fortælle.
Det ændrer dog ikke ved den aktuelle situation hos mange, der overvejer at skulle omså en dårlig rapsmark.
- I kan ligeså godt tage beslutningen nu. Skal marken bestå, skal den hurtigst muligt sættes i gang med en gang gødning, med mindre den står kraftigt og er særdeles veletableret.
- Men husk, at ved omsåning med vårbyg er man allerede 2.400 kroner bagud pr. hektar. Det betyder, at hvis forventningen er 60 hkg i vårbyg, skal der blot 20 hkg i raps til at balancere dette. Er forventningen 80 hkg i vårbyg kan et udbytte på 30 hkg raps konkurrere med dette, og det betyder, at der faktisk skal ganske gode argumenter til at dømme rapsen ude, påpeger Ditte Clausen.

Marked: Tyske svinepriser står overfor markante stigninger

Der er stor efterspørgsel på smågrise i Tyskland, og derfor er der udsigt til markante prisstigninger, skriver Danske Svineproducenter.

Udstilling på Landsskuet fyldt op

Nye udstillere er klar til at vise maskiner og produkter på det store dyrskue i Herning den 4.-6. juli

Horsch sætter omsætningsrekord

I 2018 opnåede Horsch den største omsætning i firmaets historie.

Prognose: Smågrisepriser bliver bedre end forventet

Den sæsonmæssige nedtur i tredje og fjerde kvartal bør blive moderat, lyder vurderingen i en ny prognose for smågrisepriserne.

LDM-advokat om Arla-aftale: Vent med at skrive under

Arlas nye aftale, som venter på underskrift fra andelshaverne, giver mindre indflydelse, mere ulighed og farvel til vedtægterne, mener Lauge Fastrup.

Afregningspris, afregningspris, afregningspris

Afregningsprisen har ikke givet overskud til ordentlig honorering og normalt vedligehold for den gennemsnitlige mælkeproducent, mener LDM-formand.
Side 1 af 1495 (29881 artikler)Prev1234567149314941495Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer