Halmformand stiller op til Folketinget for Støjberg-parti

Erik Poulsen er landmand og formand for Danske Halmleverandører. Foto: Danmarksdemokraterne

Erik Poulsen, landmand og formand for Danske Halmleverandører, stiller op som kandidat til Folketinget for Inger Støjbergs nye parti Danmarksdemokraterne i Østjyllands storkreds.

Erik Poulsen har tidligere været aktiv i Venstre og sad i en periode som amtspolitiker og udvalgsformand for miljø- og trafikudvalget i det daværende Århus Amt. Det er dog første gang, han stiller op til Folketinget, og nu gælder det Danmarksdemokraterne.

- Danmarksdemokraterne passer som fod i hose til mig og det, jeg gerne står for og arbejder for, og jeg synes godt om Inger Støjbergs jordnære tone og udstråling – hun taler direkte til danskerne, som de er flest. Jeg er selv autodidakt som politiker og glemmer ikke, hvor jeg kommer fra, siger Erik Poulsen.

- Jeg ser gerne, at vi får politik tilbage på et jordnært niveau, hvor politiske løsninger kommer direkte til gavn for danskerne og danskernes hverdag.

Energi og klima

Erik Poulsen fremhæver især klima- og energipolitik som et felt, han kunne tænke sig at arbejde politisk med, hvis han bliver valgt til Folketinget.

- Som halmformand er klima- og energiområdet et hjertebarn for mig. Jeg vil gerne være med til at finde løsninger på den situation, vi står i, med voldsomt høje energipriser. For mig er der slet ingen tvivl om, at landbrugets biomasse skal endnu mere i spil, så vi hjælper både os selv og hele samfundet. Landbruget er en del af løsningen i energipolitikken – den sammenhæng vil jeg bruge politisk, siger Erik Poulsen.

- Trafik og infrastruktur er også et fokusområde for mig. Jeg ser gerne, at vi når godt ud til landdistrikterne og yderområderne i Danmark, så vi kan nyde godt af hele vores smukke land. Jeg synes, vi skal bevare og forbedre produktionsmulighederne og forholdene i Danmark, for såvel store som små virksomheder og bestemt også landbruget.

- Mine politiske interesser for dig og Østjylland er først og fremmest klima- og energidagsorden, miljø, fødevarer, infrastruktur og så skal det kunne »betale sig at arbejde«, det vil sige, at vi taler skattelettelser for de fleste, siger Erik Poulsen.

Er håbefuld

Erik Poulsen mener selv, han har en realistisk chance for at opnå valg. I de seneste meningsmålinger står Danmarksdemokraterne til at blive det fjerdestørste parti med 20 mandater.

- Jeg mener, jeg har en reel mulighed, men det forudsætter, at de østjyske vælgere vil bakke mig op, og stemmer personligt på en kandidat som mig, der vil skabe løsninger, fortæller han.

Erik Poulsen forbereder sig nu så småt på valgkampen, som i det nye parti kører efter princippet selvgjort er velgjort. Han har dog allieret sig med en kampagneleder – sin voksne datter. Alligevel er han på det rene med, at valgkampen bliver en travl tid.

- Jeg har stærkt på fornemmelsen, at valgkampen bliver et fuldtidsarbejde, udtaler Erik Poulsen.

Erik er 60 år, gift og bor på Bjørnegården på Helgenæs, det sydlige Djursland. De har tre voksne døtre og otte børnebørn. De driver landbrug fra deres bopæl på Helgenæs, hvor de har en grisebesætning og en mindre Galoway-kødkvægsbesætning. De har sammen med deres planteavl en halmproduktion, hvor de leverer grøn og CO2 neutral energi til tre varmeværker.

Læs også