Blå blok kalder minister i nyt §3-samråd

Miljøminister Lea Wermelin (S) fik slet ikke svaret på spørgsmålene onsdag, mener man i blå blok. Ministeren kan derfor nu se frem til nyt samråd om §3-forbud.

Utilfredshed med, at miljøminister Lea Wermelin (S) undlod at svare på flere af de spørgsmål, som hun blev stillet under samrådet i onsdags, får nu blå blok til at indkalde ministeren i endnu et samråd om de forestående §3-forbud.

- Hun svarede jo ikke eller i hvert fald kun undvigende. Hun forsøger at køre sin sag igennem som erstatningsfri regulering.

- Men når vi spørger ind til hvem, der er særligt hårdt ramt (så de ifølge ministeren godt kan få erstatning eller dispensation, red.), så bliver det helt »fluffy«. Det ved hun ikke, eller det vil hun ikke svare på. Det er grotesk, siger Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen.

Ingen midler

Han påpeger, at selvom ministeren har udtalt, at landmænd der bliver særligt hårdt ramt, kan få erstatning, så er der ikke sat midler af til det.

- Det her er en hån mod landmændene. Det er direkte at sparke til de lodsejere, når hun løber fra regningen på den her måde.

- Og det bliver så fra hendes eget ministerium, som skal komme med vurderingen, men hun vil ikke engang komme med en skitsering af, hvordan den vurdering skal foregå. Det er simpelthen en ridefogedmentalitet, der her slår igennem, siger Erling Bonnesen.

Han fortæller, at det burde være et grundprincip, at man betaler ved kasse 1, når det offentlige griber ind i den private ejendomsret.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 22 67 35

Læs også