Jakob Ellemann ny miljø- og fødevareminister

Jakob Ellemann-Jensen (V) er netop blevet præsenteret som afløser for Esben Lunde Larsen, der tirsdag meldte ud, at han ville stoppe som miljø- og fødevareminister.

Sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen blev Ellemann præsenteret for dronningen på Amalienborg.

Den 44-årige Ellemann-Jensen var tidligere politisk ordfører for Venstre. Han har siddet i Folketinget siden 2011.

Den rokade, som statsminister Lars Løkke Rasmussen gennemførte onsdag, betyder desuden, at Eva Kjer Hansen er ny fiskeriminister samt minister for ligestilling og nordisk samarbejde som afløser for Karen Ellemann, mens medlem af regeringens Disruptionsråd Tommy Ahlers afløser Søren Pind som uddannelses- og forskningsminister.

Glæder sig til samarbejde

Hos Landbrug og Fødevarer ser man frem til samarbejdet med den nye minister.
- For ikke længe siden havde vi fornøjelsen af Jakob Ellemann-Jensen, der med begejstring så på udvikling og innovation Seges / Agro Food Park i Aarhus. Glæder mig usigeligt, at det gav ham mod på fødevareklyngen. Vi glæder os til samarbejdet, skriver direktør hos Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup på twitter.
 
Også miljøordfører hos De Konservative, Mette Abildgaard, glæder sig over udnævnelsen af Ellemann.
- Kære Jakob Ellemann. Stort tillykke med posten! Glæder mig til et endnu tættere samarbejde i fremtiden - nu ikke om afslutningsdebat og lignende, men om urørt skov, naturmål, biodiversitet, vandløb osv., skriver hun på twitter.

Læs også