Henriette kvitterer for landbrugets helt store selskabsregnskaber

Henriette Nielsen fra Gørding er kvinden, der kan kvalitetsstemple landmændenes regnskaber. Rådgivning om selskaber er hendes speciale.

For otte år siden forlod 42-årige Henriette Nielsen eksamenslokalet i den smukke Børsen-bygning midt i København med en bestået revisoreksamen, og lige siden har hun nydt at arbejde som registreret revisor.

Det er først, når en revisor består den offentligt tilgængelige eksamen, som Erhvervsstyrelsen står bag, at vedkommende har ret til at anvende den beskyttede titel ”registreret revisor” og dermed også får ret til at skrive under på revisorerklæringer.

I sit job hos Sagro indgår Henriette Nielsen som én blandt flere specialister i et selskabsteam, der er blandt branchens bedste til at rådgive om selskabsformer og virksomhedsomdannelse – et område, der kommer mere og mere i fokus, særligt inden for landbruget, hvor det i stigende grad er store tal, der bliver jongleret med.

Garanti for landmændene

I kraft af sin titel er Henriette Nielsen den, der i sidste ende giver en garanti for, at alle regler er overholdt i de ofte meget omfattende regnskaber. Det er dermed formelt hende, der påtager sig det fulde ansvar for regnskabet.

- Jeg er vild med det, jeg laver! Alt skal dokumenteres, og jeg er med til at sikre, at de ydelser, vi udfører for vores kunder, er udført professionelt og i topkvalitet. Jeg har stort fokus på, at jeg som registreret revisor skal være i stand til at stå fast over for den reviderede part og ikke gå på kompromis med min egen professionelle dømmekraft, beretter Henriette Nielsen.

Hjemme i Gørding lever hun sammen med sin mand, der arbejder som bager i Holsted, og deres tre børn på hhv. 11, 14 og 18 år.

Revision ude hos landmændene

Selv om Henriette Nielsen til årsskiftet er med ude at tælle besætninger, maskiner, foderbeholdninger og andre lagervarer, når der skal laves revision hos landmændene, arbejder hun primært fra kontoret.

- Jeg er ofte med til førstegangssnakken med kunden om, hvor vidt en selskabsstiftelse eller en omstrukturering af et eller flere selskaber er den rette vej at gå. Herefter giver jeg stafetten videre til de specialister i teamet, der tager sig af selve etableringsfasen, fortæller Henriette Nielsen.

Hun holder meget af at snakke med kunderne, og det er vigtigt for hende at vinde deres tillid.

Når kunderne så er blevet etableret, er Henriette Nielsen igen på banen for blandt andet at rådgive om, hvordan de ud fra deres skatteprofil skal afskrive eller måske afholde sig fra at afskrive og hvilke muligheder, de har for fradrag og så videre.

- Ikke to kunder er ens. Det er udfordringen, men bestemt også en del af charmen ved mit job, slutter hun.

Læs også