Semler Agro halverer underskuddet trods corona

Trods et år med corona rasler Semler Agro ni millioner kroner af underskuddet. Ifølge den administrerende direktør Morten Buus skyldes resultatet en fælles indsats, ny adfærd og optimal udnyttelse af digitale løsninger, som fik et boost under første coronabølge.

Der var allerede ulmende bekymringer for den spirende coronakrise, da Semler Agro for et år siden offentliggjorde regnskabet for 2019. Et år efter står selskabet til trods for nedlukning og krise dog ifølge dem selv stærkere i markedet end nogensinde før. Det fremgår af selskabets årsregnskab mandag.

Den landsdækkende maskinhandel melder om en samlet omsætningsfremgang på 11 procent, og ligeledes kunne de berette om en fremgang på bundlinjen fra -17,2 millioner kroner til -8,2 millioner kroner i 2020. Samtidig er driftsresultatet forbedret med 15,5 millioner kroner sammenlignet med 2019, og de godt 11 millioner kommer alene fra Semler Agro A/S.

Semler Agro er dermed godt på vej mod at indfri deres femårsplan om at genere overskud i 2021. Ifølge den administrerende direktør er virksomheden lykkedes med at stramme op i organisationen og fortsætter med at implementere digitale løsninger, der binder dem tættere sammen med kunderne.

- Vi var allerede langt i vores digitale omstilling inden krisen med blandt andet at koble alle landbrugsmaskinerne sammen digitalt, hvilket gjorde det muligt for os fortsat at være tæt på landmændene og fortsat at udnytte de stordriftsfordele, vi har som landsdækkende maskinforretning, siger Morten Buus, administrerende direktør i Semler Agro.

- Den nye hverdag krævede samtidig endnu stærkere interne strukturer. Begge dele har været afgørende for årets gode resultat og vores fortsatte fremgang, tilføjer han.

Indfrier ambitionerne

Siden Semler Agro slog dørene op for første gang i 2015, har maskinhandlen arbejdet for at etablere sig som landsdækkende og som landbrugets foretrukne samarbejdspartner. En del af den rejse består i at sikre høje vækstrater og skabe en overskudsgivende forretning i 2021. Corona satte midlertidigt virksomhedens forventninger på pause i opstarten af 2020, men alt peger nu på, at vækstplanerne holder stik.

- Årets første måneder viser, at vi er på rette kurs og har vundet de forventede markedsandele for traktorsalget. I dag er vi markedsledende, hvilket har været en del af vores målsætning, og vi fokuserer fortsat på at sikre den bedste rådgivning, service i eftermarkedet og bistå den øgede digitalisering af landbruget, siger Morten Buus.

Semler Agro er sammen med datterselskabet Herborg Smede- & Maskinforretning en landsdækkende maskinforhandler, der beskæftiger omkring 250 medarbejdere som arbejder ud fra 14 værksteder inklusiv underforhandler på Bornholm og fra 80 rullende værksteder i form af servicebiler.

En del af strategien er at binde forretningen og medarbejderne tættere sammen, så alle arbejder i hold på tværs af geografiske afstande.

Læs også

Ingredienskoncern fortsætter momentum i andet kvartal
Tredje år i træk: Maskingigant hæver bundlinjen
WekoAgro på udkig efter nye opkøb
WekoAgro leverer rekordresultat
Østjysk foderproducent øger bundlinjen
Tysk landbrugsgigant leverer højeste omsætning i 138 år