Medie: Danish Crown kan ikke opfylde vækstmål

De mål, som Danish Crown har sat op for væksten, der indebærer, at selskabet skal betale langt mere til producenterne pr. kilo svinekød end konkurrenterne, kan selskabet ikke leve op til, viser beregninger.

Finans.dk skriver, at Danish Crowns mål om at betale 60 ører mere pr. kilo svinekød til producenterne end konkurrenterne i 2021, ikke er på vej mod at blive opfyldt, baseret på beregninger, som mediet har foretaget af selskabets indtjeningsudvikling på baggrund af data fra Landbrug & Fødevarer.

Ifølge beregningerne har Danish Crown i vinterhalvåret haft en svinekødsafregning, der har været 27 ører højere end det vægtede gennemsnit hos konkurrenterne. Med i det billede hører, at Danish Crown normalt klarer sig relativt bedre end konkurrenterne, når priserne er lave, som for eksempel i vinterhalvåret. Udviklingen er bekymrende, mener formanden for Landsforeningen af Danske Svineproducenter, Torben Hauskov.
 
- Hvis svinekødsnoteringen forbliver på det nuværende niveau, så fortsætter afviklingen af dansk slagtesvineproduktion. En del landmænd har fået bevilget statsstøtte til at bygge nye slagtesvinestalde, men mange af de byggeprojekter samler nu støv. Svinepriserne er så lave, at det selv med statsstøtte ikke kan svare sig at bygge nye stalde, siger han til finans.dk.
 

De 27 ører, som Danish Crown er foran konkurrenterne nu, er det laveste, hvis man sammenligner med de tre seneste år, hvor forspringet har ligget på mellem 28 og 59 ører. Danish Crowns halvårsregnskab bliver præsenteret i næste uge. 

Læs også