Ny direktion i Bovbjerg Genetics

Som led i en vækststrategi i Bovbjerg Genetics A/S erstattes afgående direktør Bertel Bovbjerg af to nye. Martin Krusborg Jakobsen bliver administrerende direktør og Simon Kvartborg produktionsdirektør.

Udvidelse af ledelsen skal sikre fortsat fokus på kvalitet, service og optimering samtidig med udarbejdelse og eksekvering af vækststrategi. Det er en stigende interesse fra danske svineproducenter, der nu får Bovbjerg Genetics A/S til at ekspandere yderligere.

- Det er under et år siden, vi udvidede med en ny opformeringsbesætning i Thy for at kunne følge med efterspørgslen, men nu er vi også ved at have udsolgt derfra, udtaler grundlægger og bestyrelsesmedlem Henrik Bovbjerg i en meddelelse, hvor han fortsætter:

- Det er bare helt fantastisk at opleve den opbakning, vi har fået fra eksisterende og nye kunder. Den store efterspørgsel vidner om, vi har ramt et hul i markedet, hvor egenskaber som robusthed, moderegenskaber og optimering til bundlinje er blevet rigtig godt modtaget. 

Udvikling

En ny produktionsdirektør, Simon Kvartborg, skal optimere produktionen yderligere og samtidig stå for den løbende dialog med kunderne om levering, kvalitet og service.

- Jeg glæder mig til at møde alle vores kunder, efter jeg nu har været igennem hele virksomheden. Det er en velkørende produktion, Bertel (red. Bovbjerg) har stået i spidsen for. Han har knoklet for at øge produktionen af TN70-kvalitetspolte og samtidig serviceret alle kunder. Det stærke afsæt glæder jeg mig helt vildt til, vi nu kan bruge som fundament for at udvikle virksomheden yderligere, udtaler Simon Kvartborg, der kommer med en baggrund som både driftsleder og de seneste fire år som konsulent hos Danish Crown Rådgivning.

Et stærkt setup

En ny administrerende direktør, Martin Krusborg Jakobsen, får til opgave at sikre virksomhedens fortsatte udvikling, herunder eksekvering af den kommende vækststrategi, ligesom han skal varetage de administrative opgaver og understøtte Simon Kvartborg i den daglige ledelse.

- Det har været helt fantastisk at opleve den synergi, der er i ejerkredsens og den nye direktions værdier. Vi vil det samme og har lige højt ambitionsniveau. Den her forretningsmodel med salg af TN70-polte taler, for mig at se, positivt ind i den politiske dagsorden, og for svineproducenten giver det muligheden for at lave et simpelt produktions-setup med fokus på bundlinjen. Det her ér den gode historie, siger Martin Krusborg Jakobsen.

Tættere på

Den nytiltrådte administrerende direktør har en baggrund inden for handel, som leder i flere brancher og senest som rådgiver i ledelse og forretningsudvikling hos SvineRådgivningen I/S.

- Sammen med en øget tilstedeværelse af et stærkt hold fra Topigs Norsvin i Danmark vil vi nu komme endnu tættere med support, vejledning og opfølgning til de kunder, der ønsker det. Således får kunderne direkte adgang til viden og erfaring med TN70-avlsdyr for at udnytte det fulde potentiale. Det ser vi som et stærkt setup til gavn for alle parter, lyder det videre i meddelelsen.

Andenstørste

Bertel Bovbjerg overdrager sine opgaver til Martin Krusborg Jakobsen og Simon Kvartborg i løbet af december, inden han skal hjem og overtage forældrenes gård den 1. januar.

Bovbjerg Genetics A/S er en virksomhed med opformering og salg af TN70-polte fra verdens andenstørste avlsselskab, Topigs Norsvin, som vinder indpas på alle betydende markeder – og nu også i dansk svineavl.

Bovbjerg Genetics A/S består af 1.100 renracede Topigs Norsvin-landracesøer, oprindeligt importeret fra en af Norges top-avlsbesætninger.

Driften foregår i Horsens og Thy, grundlagt af Henrik Bovbjerg og Bertel Hestbjerg. Henrik Bovbjerg har stået for driften siden maj 2017, og dernæst Bertel Bovbjerg siden marts 2018.

cab

 

Læs også