DLG melder klar til høst

Med reducerede tørringstakster og tomme, rengjorte lagre melder DLG klar til høst, der forventes 8-14 dage senere end vanligt for de seneste år.

Lars Thorø, direktør for koncernlandbrug hos DLG, melder klar til høst. Her ses han sidste år foran lagerhallerne i Frankfri, der igen i år forventes fyldt til randen af fynsk korn. Som noget nyt, har DLG halveret tørringstaksterne på foderkorn, der leveres med mellem 15 og 17 procent vand. Foto: Erik Hansen

Noget tyder på, at høsten bliver 8-14 dage senere end de sidste år. Lars Thorø, direktør koncern landbrug, DLG glæder sig derfor over, at grovvareselskabet med årets høstbetingelser har sænket tørringstaksterne.

- Vi har halveret tørringstaksterne ved foderkorn, der leveres med mellem 15-17 procent vand, og forholder os alene til de reelle omkostninger, der er forbundet med nedtørringen.

- Der bliver pres på de dage, hvor der kan høstes, og at dagene bliver kortere, jo længere vi kommer frem på sommeren, gør det sværere at få hele høsten i hus med de optimale tørringsprocenter, siger Lars Thorø, men påpeger, at 14 dages sol midt i juli meget vel kan ændre høsten.

Planlægning er alfa og omega

- Vi får rigtigt meget korn ind i høst, så for at det skal skride planmæssigt, er planlægningen alfa og omega.

Lars Thorø slår et slag for, at man tager en snak med sin DLG-kontakt, så det så præcist som muligt kan planlægges, hvad der kommer ind på afdelingerne og hvornår.

- En god planlægning er vejen til optimal succes. Både for os og landmændene, siger han.

DLG har solgt ud af gammel høst, og lagrene står nu tomme og klar til, at årets nye høst kan komme ind.

Fornuftige priser

Priserne på korn har gennem længere tid været på et fornuftigt leje.

- Vi er meget afhængige af, hvad der sker ude i verden, men indtil nu har vi kunne afsætte til en fornuftig pris, hvilket vi selvfølgelig er meget tilfredse med.

Hvad der sker fremadrettet i de kommende måneder, vil Lars Thorø meget nødigt spå om.

- Men vi kan se, at afgrøderne står godt. Både herhjemme og i resten af Europa. Det kan meget vel betyde, at priserne falder hen mod høst, vurderer han.

Læs også