bannerPos

Vigtigt at sikre kalve tilstrækkeligt E-vitamin

Redaktionen

17-08-2019 12:39

E-vitamin bidrager til et stærkt immunforsvar hos kalve, understreges det fra firmaet Jorenku.

Firmaet producerer E-vitaminer i tør- og flydende form og som tilskudsfoder, der ikke kræver HACCP.

- Kalve fødes helt uden immunoglobuliner (Ig), og med et meget lavt indhold af de fedtopløselige vitaminer i kroppen, de er derfor helt afhængige af en tilstrækkelig tilførsel med colostrum, lyder det fra Jorenku.

Risiko for nedbrydning af forsvar

Firmaet pointerer, at udsættes den unge kalv, som endnu ikke har påbegyndt en betydende egenproduktion af Ig, for et smittepres, vil det tære på dens Ig-depoter og dermed gradvist nedbryde dens immunforsvar. Omvendt vil et godt miljø og høj ernæringsstatus medvirke til at bibeholde et højt niveau af Ig og dermed høj immunstatus.

- Naturligt E-vitamin i afvænningsperioden øger tilvækst og nedsætter sygdomsbehandlingen. E-vitamin er en antioxidant og er derved med til at beskytte cellevæggen for oxiderende processer, herunder infektionstilstande. Derudover er E-vitamin en af de vigtigste faktorer for immunsystemets funktion. Og naturligt E-vitamin bliver i blodet længere tid, end det syntetiske E-vitamin, pointeres det.

- Selen og E- vitamin har stor betydning for immunforsvaret og anbefales til styrkelsen af immunforsvaret ved fravænning. Det er vigtigt, at koen har tilstrækkeligt med E-vitamin, som den kan videre give via råmælken. Hvis kalven mangler E-vitamin, der ikke overføres via moderkagen, da kan det give forket udviklede muskler hos kalven, lyder vurderingen fra Jorenku

Firmaet markedsfører blandt andet Eurovit E-vitamin, som dækker husdyrs behov for E-vitaminer.

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next