bannerPos

Vigtigt at sikre kalve tilstrækkeligt E-vitamin

E-vitamin bidrager til et stærkt immunforsvar hos kalve, understreges det fra firmaet Jorenku.

Firmaet producerer E-vitaminer i tør- og flydende form og som tilskudsfoder, der ikke kræver HACCP.

- Kalve fødes helt uden immunoglobuliner (Ig), og med et meget lavt indhold af de fedtopløselige vitaminer i kroppen, de er derfor helt afhængige af en tilstrækkelig tilførsel med colostrum, lyder det fra Jorenku.

Risiko for nedbrydning af forsvar

Firmaet pointerer, at udsættes den unge kalv, som endnu ikke har påbegyndt en betydende egenproduktion af Ig, for et smittepres, vil det tære på dens Ig-depoter og dermed gradvist nedbryde dens immunforsvar. Omvendt vil et godt miljø og høj ernæringsstatus medvirke til at bibeholde et højt niveau af Ig og dermed høj immunstatus.

- Naturligt E-vitamin i afvænningsperioden øger tilvækst og nedsætter sygdomsbehandlingen. E-vitamin er en antioxidant og er derved med til at beskytte cellevæggen for oxiderende processer, herunder infektionstilstande. Derudover er E-vitamin en af de vigtigste faktorer for immunsystemets funktion. Og naturligt E-vitamin bliver i blodet længere tid, end det syntetiske E-vitamin, pointeres det.

- Selen og E- vitamin har stor betydning for immunforsvaret og anbefales til styrkelsen af immunforsvaret ved fravænning. Det er vigtigt, at koen har tilstrækkeligt med E-vitamin, som den kan videre give via råmælken. Hvis kalven mangler E-vitamin, der ikke overføres via moderkagen, da kan det give forket udviklede muskler hos kalven, lyder vurderingen fra Jorenku

Firmaet markedsfører blandt andet Eurovit E-vitamin, som dækker husdyrs behov for E-vitaminer.

Flere beslutningstagere på HL19 end nogensinde før

Der var 10.663 unikke besøgende på Have & Landskab 2019, og af dem var 41 procent beslutningstagere i deres egen organisation. Det viser besøgsstatistikken fra arrangementet, der netop er blevet offentliggjort.

Lovende prognoser for indtjeningen

De næste år kan ifølge en prognose fra Patriotisk Selskab byde på høj indtjening i store dele af dansk landbrug. Men der kommer en hverdag igen. Tænk din strategi grundigt igennem, lyder rådet fra rådgivningsselskabet.

En personalehåndbog forebygger konflikter og tvivl

Det giver ro og tryghed blandt medarbejderne i dagligdagen, når der fra starten er klarhed over arbejdsvilkårene. Det kan en personalehåndbog være med til at give.

Tyske myndigheder lukker for kvægtransporter gennem Rusland

En kontrol af tyske kvægtransporter gennem Rusland har afsløret omfattende brud på reglerne om dyrevelfærd, hvilket har fået tyske myndigheder til at stoppe godkendelser af transporter på den rute. Dyrenes Beskyttelse har nu rettet henvendelse til danske myndigheder.

Medie: Staten vil øge grønne landbrugsinvesteringer

Staten er klar til at investere flere penge i blandt andet biogas via Innovationsfonden, skriver Berlingske.
Side 1 af 1698 (33941 artikler)Prev1234567169616971698Next