bannerPos

Vigtigt at sikre kalve tilstrækkeligt E-vitamin

17-08-2019 12:39

E-vitamin bidrager til et stærkt immunforsvar hos kalve, understreges det fra firmaet Jorenku.

Firmaet producerer E-vitaminer i tør- og flydende form og som tilskudsfoder, der ikke kræver HACCP.

- Kalve fødes helt uden immunoglobuliner (Ig), og med et meget lavt indhold af de fedtopløselige vitaminer i kroppen, de er derfor helt afhængige af en tilstrækkelig tilførsel med colostrum, lyder det fra Jorenku.

Risiko for nedbrydning af forsvar

Firmaet pointerer, at udsættes den unge kalv, som endnu ikke har påbegyndt en betydende egenproduktion af Ig, for et smittepres, vil det tære på dens Ig-depoter og dermed gradvist nedbryde dens immunforsvar. Omvendt vil et godt miljø og høj ernæringsstatus medvirke til at bibeholde et højt niveau af Ig og dermed høj immunstatus.

- Naturligt E-vitamin i afvænningsperioden øger tilvækst og nedsætter sygdomsbehandlingen. E-vitamin er en antioxidant og er derved med til at beskytte cellevæggen for oxiderende processer, herunder infektionstilstande. Derudover er E-vitamin en af de vigtigste faktorer for immunsystemets funktion. Og naturligt E-vitamin bliver i blodet længere tid, end det syntetiske E-vitamin, pointeres det.

- Selen og E- vitamin har stor betydning for immunforsvaret og anbefales til styrkelsen af immunforsvaret ved fravænning. Det er vigtigt, at koen har tilstrækkeligt med E-vitamin, som den kan videre give via råmælken. Hvis kalven mangler E-vitamin, der ikke overføres via moderkagen, da kan det give forket udviklede muskler hos kalven, lyder vurderingen fra Jorenku

Firmaet markedsfører blandt andet Eurovit E-vitamin, som dækker husdyrs behov for E-vitaminer.

Landbrugskommissær afkræves svar ovenpå opsigtsvækkende melding

En række danske EU-parlamentarikere og en flok af deres udenlandske kolleger kræver svar fra EU’s landbrugskommissær Janusz Wojciechowski omkring meningen for Twitter-opdatering, hvor dansk svineproduktion bliver problematiseret.

Jerseymælk fra stald til forbruger

Lapp Valley Farm nær byen New Holland i Pennsylvania, USA, sælger is i lange baner fra sine 80 jerseykøer til kunder fra nær og fjern, fordi de selv laver 16 slags meget velsmagende is og giver kunderne en god oplevelse.

Udsigt til en lavere ukrainsk hvedeproduktion i 2020

I Central og Vesteuropa kan vi allerede nu konstatere, at hvedehøsten i 2020 umuligt kan nå op på de produktionstal, der gjorde sig gældende i 2019. Østpå i Ukraine tegner det heller ikke for godt for hvedehøsten i 2020.

Eksporten kører fint

Der er kommet godt gang i eksporten af afgrøder igen, efter en usikker periode med handelskrig, coronavirus og afrikansk svinepest i Kina. Det viser nye tal fra det amerikanske landbrugsministerium.

Århundredets længste efterår

Værst står det til i det centrale og sydlige Jylland, hvor Billund ifølge DMI topper med 133 mm nedbør alene i februar. Det regnfulde vejr ser ud til at fortsætte, så langt DMI kan se.

Nordsjælland er ikke hårdt ramt

Bortset fra et par enkelte, der godt ville have kørt gylle ud, har regnen ikke stoppet vinterarbejdet for Venslev Maskinstation i Nordsjælland.

Brandede produkter giver Arla fremgang

Mejerikoncernen Arla har endnu en gang kunnet notere sig fremgang i omsætningen – det er ikke mindst markeder i Mellemøsten, Sydøstasien og Kina, der trækker væksten. Samtidig oplever man stor succes med brandede produkter. Det kom frem ved et pressemøde i Arlas hovedkontor i Viby ved Aarhus.
Side 1 af 1774 (35461 artikler)Prev1234567177217731774Next