Japanske forskere har lavet delikatessekød i petriskåle
Et hold japanske forskere ved Osaka University har vedhjælp af stamceller og 3D-printere lavet verdens første laboratorieskabte version af landets eftertragtede wagyu-oksekød.

Det japanske delikatessekød Wagyu kan inden for en overskuelig årrække måske blive mere overkommelig at købe, hvis det kan produceres i laboratorier. Foto: Piqsels
Det er ikke kun billigere kød, som kyllingenuggets, der er blevet eksperimenteret med at få produceret i laboratorierne rundt om i verden.
Japans berømte Wagyu-oksekød, en delikatesse, der nemt kan koste mere end 200 kroner pr. kilo, kan muligvis prismæssigt snart blive meget mere overkommelig i en udgave, der også er dyrket i laboratoriet.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her