Grønt proteinanlæg starter testkørsel

I Nybro ved Varde tester andelsselskaberne DLG, Danish Agro og DLF i øjeblikket deres spritnye produktionsanlæg og firma, BioRefine Denmark, der skal producere grønne proteiner ud af økologisk kløvergræs og lucerne.

Over de seneste måneder har selskaberne arbejdet intensivt på at få produktionsanlægget klargjort til en produktion, andelsselskaberne selv betegner som en af nøglerne til et endnu mere klimaeffektivt landbrug i fremtiden.

- Der er blevet knoklet for, at anlægget står færdigt til græssæsonen, og det er vi nu i mål med. Nu tester vi produktionsanlægget, så vi bliver klogere på, hvilket forsyningsflow vi har behov for, når anlægget kører på daglig basis. Vi har en rigtig god dialog med landmændene, der leverer græs ind til os, og samarbejdet mellem BioRefine og landbruget er altafgørende for, at vi når i mål med dette projekt, lyder det fra den adm. direktør i BioRefine Denmark, Vagn Hundebøll.

I år forventer BioRefine Denmark at producere 1.500 tons græsprotein. Går alt efter planen, vil anlægget næste år producere op mod 7.000 tons. BioRefine Denmark satser på en officiel åbning af anlægget sidst på sommeren.

Læs også