TBS tager Fendt på Fyn

Heden Maskinforretning mister forhandlingen, og TBS Maskinpower har købt dele af John Madsen A/S til etableringen af et fynsk salgs- og servicecenter.

Det bliver her, i den hidtidige John Madsen-afdeling i Tommerup, at TBS Maskinpower opretter et fynsk Fendt salgs- og servicecenter. Arkivfoto: Erik Hansen

En større rokade i den fynske maskinbranche er undervejs. I går meddelte Agco Danmark, at distributionen af Fendt på Fyn overgår fra Heden Maskinforretning til TBS Maskinpower. Det sker med virkning fra nytår.

Siden 2003 har Heden Maskinforretning forhandlet Fendt, sideløbende med Massey Ferguson, som maskinforretningen på Midtfyn har solgt lige siden 1970. Fendt-aktiviteterne i TBS Maskinpower, der siden 2017 har været ejet af den tyske Raiffeisen-koncern, dækker hovedparten af Jylland med salgsafdelinger i Starup, Holstebro, Randers og Suldrup.

Med udvidelsen til Fyn etablerer TBS Maskinpower et service- og salgscenter i Tommerup og yderligere et serviceværksted i Ørbæk. Det sker i forbindelse med købet af driftsselskabet John Madsen A/S, hvor TBS henholdsvis har erhvervet bygningerne i Tommerup og lejer sig ind i faciliteterne på Østfyn.

Skuffelse

Lars S. Kristiansen, der er hovedaktinær og direktør i familievirksomheden Heden Maskinforretning A/S, lægger ikke skjul på skuffelsen over nu at skulle vinke farvel til Fendt-produkterne.

- Vi har siden 2003 solgt over 250 traktorer på Fyn, så vi har ikke mistet mærket ved ikke at præstere. Derfor beklager vi ikke mindst over for vore kunder, at Agco-koncernen har en anden strategi, hvor deres mærker skal distribueres gennem særskilte, eksklusive forhandlere.

Den såkaldte Route 66-strategi betød, at Heden Maskinforretning i 2016 opførte en ny udstillingshal til to millioner kroner, netop for at kunne adskille Fendt og Massey Ferguson i to matrikler på hver sin side af vejen ved maskinforretningen. 

Fornuftig aftale og nu MF-fokus

Midt i skuffelsen over Agco’s beslutning er Lars S. Kristiansen tilfreds med, at der er indgået en fornuftig aftale med TBS Maskinpower og Fendt. Den indebærer, at TBS med virkning fra 4. januar 2022 overtager Hedens både nye og brugte Fendt-traktorer, mejetærskere og øvrige maskiner, samt et udsnit af reservedelene.

Samtidig flytter både sælgeren og to montører, som har beskæftiget sig med Fendt, med til det nye setup.

- For os har det netop været vigtigt både at sikre medarbejderne og kunderne, men også vor forretning, som nu får fuld fokus på Massey Ferguson og vore redskabsagenturer, samt ikke mindst vores voksende have- og parkafdeling, siger Heden-direktøren, der understreger, at MF-afdelingen i Stevning på Als ikke berøres af ændringerne.

John Madsen fortsætter

Fra administrerende direktør Jan Garder hos TBS Maskinpower lyder der tilfredshed med, at det er lykkedes at lande aftalerne med både Heden Maskinforretning og John Madsen A/S.

- Vi har arbejdet på at finde en konstruktiv løsning for at overtage Fendt-forhandlingen, etablere gode, centralbeliggende rammer og ikke mindst samle et godt team, så vi kan servicere de fynske Fendt-kunder godt lige fra dag et.

TBS-direktøren oplyser, at team-medarbejderne hos John Madsen A/S er sikret ansættelse, og maskinhandler John Madsen har sagt ja til at stå i spidsen for firmaet, der fortsat vil blive drevet under navnet John Madsen A/S og indeholde de samme aktiviteter som hidtil, suppleret med Fendt-service og salg.

Læs også