Maskinstation i ny omstruktureret udgave

Der er fuld fart på hos Vejrup Maskinstation ApS i det sydjyske. Og det vil der fortsat være efter nytår og årene frem, men i en slankere udgave med lidt færre maskiner. Indehaveren Ole Møller Mortensen har valgt at omstrukturere virksomheden og sælge nogle af maskinerne og traktorerne, som Dansk Maskinbørs A/S afslutter auktionen af den 13. december.

Meget gylle er kørt, græs snittet og majs høstet, siden Vejrup Maskinstation ApS så dagens lys tilbage i 1965, hvor Tage Møller Mortensen startede op som selvstændig med maskinstation.

I dag er det 2. generation der i snart 20 år har stået i spidsen for maskinstationen i form af Ole Møller Mortensen. I det daglige er der stor hjælp i børnene Nicolai og Helene Mortensen samt svigersønnen Jeppe Sørensen, sammen med de cirka 4 ansatte der er ansat gennem året.

Svigerforældrene Anna Marie og Ejler Nielsen har også været en stor hjælp når der skulle hentes reservedele.

Og det er heller ikke hverken mangel på arbejde og opgaver, der gør, at Vejrup Maskinstation nu vælger at skille sig af med noget af maskinparken.

- Vi har haft et ønske om knap så hektiske dage forklarer Ole Møller Mortensen, der samtidig understreger, at Vejrup Maskinstation i den grad fortsætter.

Ikke mindst i kraft af dedikerede medarbejdere – som eksempelvis maskinfører Søren Ellegaard, der står for blandt andet gyllekørsel, skårlægning af græs og halmpresning.

- Til marts 2022 har Søren været hos os i 15 år. Vi og kunderne er rigtig glade for ham, fortæller Ole Møller Mortensen.

Fortsætter på fuld kraft

Maskinstationen vil også fremadrettet tilbyde landbruget en bred vifte af opgaveløsninger – dog vil man indstille majssåning og finsnitning, der udgår fra programmet.

Vejrup Maskinstation ApS er stort set udelukkende koncentreret om landbrugskunder indenfor en radius af cirka 10 kilometer fra Vejrup. Dertil kommer lidt entreprenørarbejde samt vinterberedskab i form af snerydning.

Og at auktionen af maskinerne finder sted netop nu, er heller ingen tilfældighed:

- Vi vil gerne give vores kunder til snitning og majs god tid til at finde alternativer, det skylder vi dem da de har været meget tro mod os forklarer Ole Møller Mortensen.

- At det har været en hård proces, lægges der ikke skjul på selvom det udelukkende har været vores egen beslutning.

- Når man først har taget beslutningen og gennemført omstruktureringen, kan det ikke laves om. Men vi håber på, at det er den rigtige beslutning og at der stadigvæk er brug for os, da vi vil gøre alt for at løse de opgaver vi stadig udfører.

Spændte på auktion

Det er Dansk Maskinbørs A/S i Herning, der har fået til opgave at stå for auktionen af de maskiner og traktorer, som Vejrup Maskinstation ApS skal have solgt.

Og det bliver ikke nogen svær opgave, tvært i mod, mener Tommy Jessing, maskinhandler hos Dansk Maskinbørs A/S – Herning Maskinauktion A/S, der har stået for auktionen, og skal afslutte den mandag den 13. december om aftenen, hvor der om dagen har været eftersyn af maskinerne hos Vejrup Maskinstation ApS.

- Det er velholdte og forholdsvis nyindkøbte maskiner, så det bliver ikke noget problem, konstaterer Tommy Jessing, der har stor erfaring med den type auktioner.

Han vurderer at eftersynet på dagen fra kl. 10 – 15 nok skal trække folk til – et sted mellem 100 - 150.

Ole Møller Mortensen har erfaring med både at købe og sælge maskiner og udstyr via auktion – men det er første gang, at der skal sælges så mange maskiner på én gang.

- Vi har stor tiltro til Tommy Jessing, og vi er selvfølgelig spændte på, hvad auktionen indbringer, lyder det fra Ole Møller Mortensen, der til gengæld garanterer, at alle maskiner på auktionen vil stå topskarpe, blanke og rene på dagen.

Auktionen kører online via dmbnet.dk og slutter mandag den 13. december kl. 20.00.

Læs også