Rekordstor tilgang af nye leasingaftaler hos Leasing Fyn

Leasing Fyn indgik i 2021 et rekordstort antal leasingaftaler med små og mellemstore virksomheder samtidig med, at virksomheden for tolvte år i træk kom ud af et regnskabsår med millionoverskud

Leasing Fyns tilgang af nye leasingaftaler og lån i 2021 var den største nogensinde i virksomhedens 38-årige levetid.

Leasing Fyns primære opgave er at gøre det lettere for små og mellemstore virksomheder at investere i nyt udstyr og materiel, og hvis man ser bort fra finanskrisen i 2009, har det givet positive regnskaber siden etableringen i 1983. Leasing Fyn indgik således i 2021 nye leasingaftaler og lån for knap 1.1 milliarder kroner, hvilket i forhold til 2020 var en fremgang på godt 127 millioner kroner svarende til en vækst på 13 procent. 

Øget efterspørgsel 

- Den flotte stigning i leasingaftaler og lån skal ses på baggrund af en øget efterspørgsel efter finansiel leasing, herunder leasingfinansiering af grønne investeringer, siger direktør for Leasing Fyn, Kurt Madsen. 

- Vores tal viser tydeligt, at vi vinder markedsandele. En af årsagerne kan være, at vi som specialister i leasing altid har stor fokus på de gode relationer til kunder og forretningsforbindelser. En helt frisk kundetilfredshedsundersøgelse viser desuden, at vi scorer højt på vores kunders villighed til at anbefale os over for andre kunder. Så det bekræfter os i, at vi gør det rigtige, siger Kurt Madsen.

Overskud hos Leasing Fyn

Det samlede regnskab for 2021 viser også positive tal hos Leasing Fyn.

I 2021 opnåede Leasing Fyn et overskud før skat på knap 30 millioner kroner, hvilket er en fremgang på små 10 millioner kroner i forhold til 2020.

- Vores flotte fremgang hænger sammen med væksten i leasingudlån, og så skyldes det stort set ingen tab på nedskrivninger på udlån. Overordnet set betragter vi årets overskud som meget tilfredsstillende, og kan endnu engang konstatere, at det flotte resultat også skyldes en stor og dygtig indsats af vores i alt 57 medarbejdere, siger Kurt Madsen.

 

Leasing Fyn

Kundekredsen hos Leasing Fyn tæller cirka 6.000 kunder fordelt over hele landet

Leasing Fyn beskæftiger sig primært med finansiel leasing af anlægsaktiver til erhvervsmæssig brug med særlig fokus på landbrugsmaskiner, transportmateriel, entreprenørmaskiner, industriudstyr og informationsteknologi

Virksomheden Leasing Fyn drives i fire selskaber, som er henholdsvis Leasing Fyn Bank A/S, Leasing Fyn Faaborg A/S, Leasing Fyn Middelfart A/S og Leasing Fyn Svendborg A/S

Læs også