bannerPos

Agtech-virksomhed får ny kapital

Virksomheden TeleSense er en pioner inden for digitaliseret overvågning af kornlagre.
23-10-2020 12:17

Virksomheden TeleSense Inc. har fået tilført 10,2 millioner dollars i kapital for at øge produktionen. Samtidig bliver kendt dansk-amerikaner inden for kornbranchen nyt medlem af bestyrelsen.

Den californiske agtech-virksomhed TeleSense Inc. har fået øget kapitalen. 

10,2 millioner dollars (64,3 millioner kroner) har virksomheden modtaget af førende investorer til at bane vej for yderligere produktudvikling og vækst på verdensmarkedet. 

Kapitalen modtages et år efter, at virksomheden købte det danske Webstech ApS, der er udsprunget af det dynamiske agromiljø ved Aarhus Universitet.

TeleSense er en pioner inden for digitaliseret overvågning af kornlagre. Det sker med trådløse sensorer, der døgnet rundt indsamler og rapporterer om fugtighed og temperatur til en app, der giver landmænd, frøfirmaer og kornindustri mulighed for at optimere lagring uden at skulle foretage tidskrævende manuelle målinger.

TeleSense-organisationen i Danmark ligger i Agro Food Park i Skejby og har det kommercielle ansvar for salg til Europa, Mellemøsten og Afrika.

I dag arbejder 50 medarbejdere globalt med udvikling af hardware og software, og produktionen af de væsentligste hardwareprodukter er fortsat at finde i Danmark. 

Schrøder i bestyrelsen

Virksomheden udvider også bestyrelsen med blandt andre Søren Wølck Schrøder, der er tidligere administrerende direktør i en af verdens største kornvirksomheder, Bunge. 

Søren Wølck Schrøder er født i Danmark.

vjg

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.
Side 1 af 1988 (39747 artikler)Prev1234567198619871988Next