Reka runder 40 travle år med kedler

Maskinfabrikken Reka, som producerer biomasseanlæg i Aars i Himmerland, kan fredag den 15. november markere virksomhedens 40 års jubilæum ved reception/åbent hus.

De skærpede miljøkrav og målet om reduktion af CO2-udledningerne bevirker, at der er bud efter Rekas produkter. Eksempelvis leverer virksomheden i disse uger et højtemperatur dampkedelanlæg til Danmarks største champignondyrker, Tvedemose Champignon, Lundby i Sydsjælland.

Det er ikke uden grund, at Maskinfabrikken Reka i Aars benævnes som et af flagskibene inden for biomassekedler og røgrensningsudstyr. Produktionen kører derudad, og stadig flere Reka-kedelanlæg installeres i ind- og udland.

 

Testcenter

For at teste Reka-kedlerne har virksomheden oprettet sit eget testcenter på maskinfabrikken i Aars. Her kontrolleres blandt andet overholdelse af de stadigt skrappere miljøkrav.

En af de store fordele ved Rekas kedler er, at næsten enhver form for biomasse kan bruges som brændsel i dem. Derved har kedlerne fra Aars et meget bredt anvendelsesområde i miljøets tjeneste, lyder det fra virksomheden.

Den jubilerende virksomhed beskæftiger 25-35 personer. Reka A/S ejes i dag via et holdingselskab ligeligt af Christian Larsen og hans fire børn.

Jubilæumsreceptionen holdes ved Reka i Aars fredag den 15. november.

teba

Læs også