Redaktør, LandbrugNord

Tenna Bang

+45 61 55 15 87
tenna@landbrugnord.dk

Tenna Bang er fagjournalist ved Effektivt Landbrug.

Hun er uddannet faglært landmand fra Nordjyllands Landbrugsskole og senere jordbrugsteknolog fra Erhvervsakademi Aarhus, begge med speciale i kvæg.

Tenna beskæftiger sig primært med kvægstof og har en særlig interesse for avl og genetik, nybyggeri og opstart som selvstændig mælkeproducent.

Tenna er desuden redaktør for LandbrugNord, som er en af i alt fire ugeaviser, som tilsammen dækker livet på landet i hele Danmark.

Seneste artikler fra Tenna Bang

Køer og kvier skal kælve i enkeltkælvningsbokse

Kælvende køer kan tiltrække andre køer, der forstyrrer kælvningen og udgør en smitterisiko for den nyfødte kalv. Derfor er der krav om, at køer og kvier skal kælve i enkeltkælvningsbokse.

Gør klar til sæson 2024

Vibæk Mink gør i disse dage klar til anden sæson med mink. En sæson, som starter med 3.000 avlsdyr.

- Forventer skindkvalitet over gennemsnittet

Vibæk Mink er færdig med deres første pelsnings-sæson. Kvaliteten er i top og minkpasseren venter nu spændt på, hvor meget deres skind ligger over gennemsnittet til første auktion til marts.

I mål efter kaotisk start på pelsningen

Alt drillede, da Vibæk Mink i Nordjylland skulle pelse deres 10.000 mink. Maskineriet var blevet købt hjem fra udlandet, og det var sværere at få i gang end forventet. – Det var kaotisk, simpelthen kaotisk, siger Martin Korsbæk.

HEG investerer i grøn traktor

HEG har i tæt samarbejde med Moni Worldwide Aps og Midtfjord Agro Aps investeret i Deutz Fahr traktor til brug i undervisningen af elever på landbrugsmaskinmekanikeruddannelsen.

Menneskets sikkerhed skal tænkes ind i fremtidens stalde

97 landmænd, som har været udsat for en arbejdsulykke, er gennem et projekt blevet interviewet om deres ulykke. Svarene bruges nu for at rette fokus mod arbejdsulykker, og hvordan man undgår dem.

Bo er langt fra alene

Miljørådgiver Nina Ottesen, Dansk Landbrugsmiljø, ved, at flere stalde er angivet med den forkerte gulvtype, og opfordrer landmændene til at komme ud af busken og kommunerne til at være villige til at samarbejde og finde en løsning.

Fejl i miljøgodkendelse tog seks år at rette op

Det er en mærket landmand, Bo Elgaard, som fortæller om en miljøgodkendelse, der viste sig at være fejl i. En fejl som ulovliggjorde hans stalde og startede en årelang sag, som i september endelig blev afsluttet. Nu er produktionen lovlig og staldene solgt.

Præcisering af lovkrav til kvægstalde

2024 og dermed kommende lovkrav til kvægstalde nærmer sig. Seges Innovation har i den forbindelse hjulpet med en fortolkning af nogle af kravene, som de oplever kan volde usikkerhed.

LandboNords medarbejdere samlede ind til Knæk Cancer

Igen i år samlede LandboNords medarbejdere ind til Knæk Cancer med et brag af et bankospil, som sikrede hele 58.313 kroner til kampen mod kræft.