bannerPos

Aktuelle nyheder om Kvæg

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om kvæg.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige kvæg nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Nye nedlukninger presser kunderne

Der er en fin aktivitet på de markeder, hvor restriktionerne løbende kan lempes, men det går den forkerte vej i en lang række andre lande med høje corona-smittetal. Dog er ugens kreaturnoteringer alle uændret, skriver Danish Crown Beef.

Ny viden om bedøvelse ved afhorning af kalve

Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet har undersøgt bedøvelse ved afhorning af kalve. På trods af forudgående lokalbedøvelse udviser mere end 40 procent af kalve adfærdsreaktioner ved afhorning.

Debat om lavbundsjorde skaber usikkerhed

Knap halvdelen af de 900 hektar, som den nordjyske mælkeproducent Niels Hedermann dyrker, er lavbundsjord. Det vil derfor ramme ham hårdt, hvis han skal afstå den jord, fortæller han.

Foulum måler klimagasser fra køer direkte i stalden

Danmarks Kvægforskningscenter på Aarhus Universitet, Foulum, fik i sommeren sidste år installeret et amerikansk udviklet GreenFeed-system. Det er en flytbar foderstation, som er udviklet til at måle udledningen af klimagasser fra drøvtyggere i løsdrift enten inden- eller udendørs.

Malkekoens ydelse er upåvirket af at få en krydsningskalv efter kødkvæg

Analyser af tre års data for jersey og holstein viser, at ydelsen ikke bliver påvirket i forhold til, om koen får en renracet kalv eller en kødkvægskrydsning. Forskellen, nogle oplever, skyldes ens egen selektion for hvilken ko, der skal have kødkvæg.

Global handel med soja bidrager massivt til klimaændringer

En ny undersøgelse fra Universitetet i Bonn har undersøgt kulstofemissionerne fra brasiliansk sojaeksport med hidtil uset nøjagtighed.

Øget udbud af kvier får eksportvirksomhed til at opruste

For at følge med udbuddet af jerseydyr til eksport og efterspørgslen fra udlandet, har Dansk Jersey Export valgt at opruste. Det sker med ansættelsen af en kendt nordjysk avlsmand, som samtidig tager første skridt mod et generationsskifte i eksportvirksomheden.

Statens misrøgt af dyr giver os et dårligt ry

Formanden for Agri Nord og et nyt medlem af Landbrug & Fødevarer Kvægs bestyrelse frygter, at landbruget bliver slået i hartkorn med Naturstyrelsen, der vanrøgter kreaturer i et naturområde på Mols.

Arlas mælkepris stiger igen

For anden gang i 2021 sætter Arla sin acontopris for mælk op. Den 1. april stiger priserne for både konventionel og økologisk mælk med 11,2 øre pr. kilo.

Stop for aflivning – hvad så?

Fra årsskiftet er det slut med at aflive jerseytyrekalve. Jerseyproducenterne blev til et Jersey Forum hjulpet på vej med, hvilke muligheder der er, når en opretholdelse af mælkeproduktionen kræver, at koen får en kalv.

Jersey godt på vej mod et stop for aflivninger af tyrekalve

De danske jerseybesætninger er enten ved eller har taget beslutningen om, hvordan de kan nå målsætningen om et stop for aflivninger af tyrekalve fra årsskiftet. Et online-møde satte onsdag fokus på, hvor langt Dansk Jersey er, og hvilke muligheder den enkelte mælkeproducent har.

Fodrer øko-køer med afskallet havre

- Afskallet havre, der er rig på fedtsyrer og protein, fungerer fint i kombination med hjemmeavlede hestebønner. Sådan lyder det fra en økologisk mælkeproducent med 300 køer på Sjælland som jævnligt får besøg af Gl. Buurholt fra Nordjylland, som afskaller stedets havre.

Særligt én gruppe bedrifter er fortsat svære at sælge

Især økonomisk nødlidende, mindre mælkebrug er svære at afsætte på markedet for tiden, vurderer afdelingsleder i LandboNord.

Mere grovfoder og mindre indkøbt protein

En mælkeproducent på Sydsjælland har siden 2014 anvendt et »slow realese urea-produkt« til sine jerseykøer. For ham betyder det, at køerne kan æde mere grovfoder, og at han sparer på indkøbt korn og protein samtidig med, at køernes protein-behov bliver dækket.