bannerPos

Blandt jerseyer i Østjylland

Redaktionen

17-09-2019 16:07

Få kilometer fra Aarhus Nord var der ved weekendens Åbent Landbrug mulighed for at stifte bekendtskab med den 90 køer store jersey-besætning på gården Havdal i Søften nær Hinnerup.

Og her var det især mange børnefamilier, der benyttede søndagen til at opleve køerne, der foruden mælk til Arla også leverer mælk til Havdals eget gårdmejeri. Foruden ko-kig i marken bød dagen på små klappe-jerseykalve, staldbesøg og en tur med traktor og vogn rundt på bedriften.

Sammen med Jordbrugets UddannelsesCenters Aarhus’ Bredballegård ved Malling, var de to besøgssteder de to nærmeste muligheder for mange aarhusianere til at komme på gårdbesøg, og begge steder oplevede stort ryk ind hele dagen.

 

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

33 blev tilbageholdt i protester mod naturgenopretningsprojekt

Søndag forsøgte demonstranter i Lille Vildmose at blokere for Aalborg Kommunes arbejde i forbindelse med et naturgenopretningsprojekt.

Dansk svineproduktion med i front på effektivitet

Danmark fravænner tre grise mere per årsso end nærmeste konkurrent. Samtidig har dansk svineproduktion EU’s laveste produktionsomkostninger pr. kilo svinekød, viser ny rapport.
Side 1 af 1667 (33322 artikler)Prev1234567166516661667Next