Herpesvirus blandt fynske heste

- Lige nu forholder vi os rolige og afventer situationen, indtil vi kommer nærmere dyrskuet, siger dyrskuechef Gitte Bech om situationen med herpesvirus i enkelte fynske hestehold.

For cirka en måneds tid siden lød de første meldinger om mistanke om herpesvirus blandt fynske heste. Mistanken blev få dage senere bekræftet, og Højgård Hestehospital har løbende informeret via Facebook.
Om godt en måned er over 300 heste tilmeldt Det Fynske Dyrskue. Derfor følger dyrskueledelsen naturligvis også udviklingen med den alvorlige virus, der ifølge meldinger fra Højgård Hestehospital i skrivende stund har kostet tre heste livet og forårsaget sygdom med neurologiske tegn og feber hos rigtigt mange heste til følge.
- Fra dyrskuets side er vi fuldt klar over den risiko, man som hesteejer står overfor, og vi holder nøje øje med udviklingen i sygdomsforløbet, lyder det fra dyrskuechef Gitte Bech, der løbende er i tæt kontakt med de veterinære myndigheder og dyrlæger.
Hun fortæller, at hun også har fået opkald fra andre dyrskuer i landet, der står overfor at afvikle dyrskue før Det Fynske Dyrskue.
- Lige nu forholder vi os rolige og afventer situationen, indtil vi kommer nærmere dyrskuet. Jeg håber jo stadig på, at det når at klinge af inden første juni, understreger dyrskuechefen, der lidt efterlyser en officiel udmelding fra øverste myndighed, Fødevarestyrelsen.
- Vi stiller helt klart ikke hestenes liv på spil, men forholder os lige nu til de anbefalinger som Højgård Hestehospital kommer med, understreger Gitte Bech.
 

Læs også