Skal levere hestebønner til ny proteinfabrik

Hornsyld Købmandsgaard A/S har indgået partnerskabsaftale med hollandsk proteinfabrik, der i år bygger ny fabrik i Hedensted

En netop indgået partnerskabsaftale mellem Hornsyld Købmandsgaard A/S og proteinfabrikken Meelunie GPI A/S, der i år opføres i Hedensted, sikrer grovvarevirksomheden levering af 20.000 tons hestebønner på årsbasis.

De 20.000 tons hestebønner svarer til et dyrkningsareal på ca. 5.000 hektar, og Hornsyld Købmandsgaard skal nu ud at tegne kontrakter med landmændene.

Aftalen er netop underskrevet af Hornsyld Købmandsgaards administrerende direktør, Henrik Hedegaard, administrerende direktør for den nye fabrik, Lars Dahl Laursen samt bestyrelsesmedlem i Meelunie GPI, Nicolai Winding.

- Vi ser spændende perspektiver og synergieffekter i aftalen, siger Henrik Hedegaard og tilføjer, at dyrkning af hestebønner er en interessant mulighed for mange planteavlerne.

Den kommende nye fabrik opføres på Karosserivej 14 i Hedensted ikke langt fra Hornsyld Købmandsgaard og skal producere proteinrige og plantebaserede ingredienser til fødevareindustrien.

Læs også

Bedre forhold i foderstof-afdeling
Foderstof tilfreds efter år 1 i Bedsted Thy
Opgørelse: Mere vinterhvede i år end i 2020
Louise er en af Høstens Helte: - I høsten er alle i landbruget så glade
Skal vi vande om et par uger?