Fleksibelt skærebord på stortærsker fra John Deere

Et 45 fods sejlskærebord, der kan flekse en meter i hver side, er en af nyhederne på John Deere-standen.

Ingen maskine arbejder bedre end en Deere, lyder det selvtillidsfuldt fra John Deere-selskabet. Og på Agritechnica tilføjer amerikanerne: og ingen tænker bedre.

For at understrege budskabet har John Deere blandt andet koncernens nye X9-mejetærsker med et 45 fod bredt skærebord på standen i hal 13. John Deere vil endnu ikke fortælle så meget om stortærskeren, men dens kapacitet er selskabet ikke bleg for at fortælle vidt og bredt om.

Det amerikanske selskab tilbyder således 25.000 euro til den landmand, der kan høste mere end X9-tærskeren i en test i marken, lyder det fra Carsten Heftrig, der er produktchef for John Deeres mejetærskere.

X9-tærskeren kan ifølge John Deere høste mere end 100 ton i timen med et spild på under 1 procent. Derudover udmærker den sig ved at kunne flekse sejlskærebordet med en hel meter i hver side – et ganske imponerende syn, som man kan opleve i hal 13.

Og meget mere vil John Deere faktisk ikke afsløre om den nye X9-serie lige nu.

Ny virkelighed

John Deere fortæller også, at kunstig intelligens og elektrificering nu ikke længere bare er fremtidssnak, men er en virkelighed i marken – for eksempel via sprøjtedroner, dataudveksling fra maskinerne i marken og ikke at forglemme elektrisk trinløs transmission med træk på to aksler på en forbundet Joskin-vogn, der som den eneste er blevet tildelt Agritechnicas guldmedalje.

Derudover præsenter det amerikanske selskab deres nye traktorserier, blandt andet i 8R-serien, som ifølge selskabet har den største trækkraft og maskineffektivitet i verden. Traktorernes hestekræfter spænder fra 240 i den mindste model, 8R 280, til 458 i den største, 8R 410 (plus 8RT 410 og 8RX 410).

John Deere kalder 8RX’eren med bælter for »jordspecialisten«, fordi den har et aftryk på 4,6 m2 og et marktryk på under 0,5 bar.

Desuden skal traktor-serien kun bruge 10,7 meter vendekreds. Transportbredden holder sig under tre meter, mens dens totalvægt er 24 tons. Alligevel kan den bevæge sig fremad med op til 40 kilometer i timen.

Kombinationer

De 15 modeller i den nye 8R-serie kan fås som en ren hjultraktor, en to-bæltetraktor (8RT-version) og en fire-bæltetraktor (8RX-version).

Desuden kan man på John Deeres enorme stand blandt andet se nærmere på i alt seks nye traktormodeller i R7-serien, hvor topmodellen yder 373 hk.

morten@effektivtlandbrug.dk
telefon 63 38 25 33

Læs også