Iværksættere fra Slagelse får tre stjerner på Agromek

Hydrosafe fra Slagelse er nomineret til Agromek Awards, og det faglige ekspert- og dommerudvalg har på forhånd tildelt opfindelsen tre ud af tre stjerner.

Agromek åbner i dag i Herning, og en del af den store landbrugsmesse er også Agromek Stars, hvor messens udstillere har mulighed for at indstille produktnyheder. 

Udstillernes nyheder bedømmes og vurderes af Agromeks faglige ekspert- og dommerudvalg. Produkterne kan så tildeles 1, 2 eller 3 stjerner. Alle ud fra samme kriterier. 

Her befinder den Slagelse-baserede iværksættervirksomhed Hydrosafe sig i kategorien »Markredskaber« og har opnået en forhåndsvurdering på tre stjerner.

- Vores produkt er blevet vurderet til at leve op til de kriterier, som gør, at det befinder sig i det lag, som er det samme som nogle af de største inden for innovation på området, siger Rasmus Bahne Hyldal, direktør i Hydrosafe, og fortsætter:

- Vi er utroligt stolte af at kunne placere os på niveau med flere af de store innovationshuse. 

Simpelt og effektivt

Hvis man har prøvet at håndtere hydraulikslanger før, er man klar over, at det er problematisk at undgå støv og snavs i lynkoblingerne.

Som en del af et skoleprojekt besluttede Martin Bjerregaard Jensen og Rasmus Bahne Hyldal sig for at gøre noget ved problemet. Det har resulteret i virksomheden Hydrosafe, der producerer farvede håndtag til hydraulikslanger med automatisk støvbeskyttelse.

- Vi bringer simpel innovation, og det er nogle gange det, der er mest effektivt, siger Rasmus Bahne Hyldal.

Produktet er et håndtag med en specieldesignet og patenteret gummimanchet, der automatisk tætner rundt om hydrauliske sammenkoblinger, så der ikke kommer støv og snavs med. Der er derfor ikke behov for rengøring med klude eller luft for at undgå slid, der på sigt kan skabe lækager - eller ødelægge koblingerne. 

Prøv produktet

Udover at være nomineret med tre stjerner har Hydrosafe også stand på Agromek.

- Vi står på E4232 under Fremtidens Dage i Hal E, hvor vi har hele fire kvadratmeter. Dog vil vi på standen prøve at gengive bagenden af en traktor 1:1, hvor man selv kan prøve at håndtere hydraulikslanger med vores håndtag på, siger han.

Hvis man ikke skal med på Agromek, kan produktet, udover i webshoppen, også findes ved forhandlere, der samarbejder med Hydrosafe.

- Kunderne kan få mulighed for at have produktet i hånden, inden de eventuelt køber det. Vi oplever en langt større forståelse for fordelene og kvaliteten efter, at man har mærket materialerne, siger Rasmus Bahne Hyldal.

Læs også