Yara vil vise det bedste frem

Med to stjernenyheder ser Yara Danmark frem til at møde de besøgende på årets Agromek. Gødningsproducenten sætter fokus på »det bedste« på sin stand, hvilket indbefatter præcisionsværktøjer, organisk gødning og grøn gødning.

Danske landmænd er blandt de bedste i verden, og derfor er kun det bedste godt nok, når der skal præsenteres nyheder på Agromek. Derfor har Yara Danmark fuldt fokus på at præsentere de bedste løsninger til de landmænd, der tager turen forbi Messecenter Herning.

- Vi har længe haft fokus på, at landmænd skal have det bedste ud af deres gødning. Derfor har vi i år stort fokus på præcisionsværktøjer til gødskning. Vi står klar med agronomer på standen, der kan vejlede i, hvordan man kommer i gang med at bruge vores præcisionsværktøjer, og hvilke værktøjer der nemt kan implementeres på ens bedrift, fortæller Martin Seemann, marketing manager hos Yara Danmark.

To stjerner

Yaras står derudover klar til at tale om deres to-stjernede Agromek-nyhed: Grøn gødning. Den klassiske mineralske gødning man kender fra Yara, men produceret på grøn strøm i stedet for fossile brændsler. 

- Vi kan reducere CO2-aftrykket på en skive brød med op til 15 procent ved at erstatte den gødning, vi bruger til kornet med gødning lavet på vedvarende energikilder. Det er en stensikker reduktion i en fødevares livscyklus, fortæller Søren Fredslund, business development manager i Yara Danmark. 

Det bedste til økologisk landbrug

Jesper Ulnitz, der er chefagronom hos Yara Danmark, glæder sig til at tale med økologiske landmænd om den biologiske gødning, der lever op til selv de mest ambitiøse økologiske landmænds krav.

Det er den et-stjernede nye gødning: YaraSuna 9-3-1. En biologisk gødning der er tilladt til anvendelsen i økologisk produktion.

- Vi arbejder altid på at give landmænd de bedste muligheder, og det gælder selvfølgelig også de økologiske landmænd. Vores nye gødning til økologer er af højeste standard, fortæller Jesper Ulnitz og fortsætter:

- En af forskellene mellem vores klassiske mineralske gødninger og den nye organiske gødning er, at nærringstofferne i den organiske gødning fra YaraSuna først bliver plantetilgængelige, når den omsættes af mikroorganismer i jorden og frigøres fra gødningen. I vores forsøg har vi nedharvet gødningen i vårsæd, og her ser resultaterne rigtig gode ud. Den biologiske gødning har samme effekt af nærringstofferne som vores mineralske YaraMila NPK-gødning.

Læs mere om Gødskning

Hold dig opdateret om de afgørende nyheder inden for gødskning. Udforsk ny teknologi og lad dig inspirere af de mest bæredygtige og effektive metoder i branchen.

Læs mere her

Læs også