bannerPos

Alle ansøgere til naturpleje har fået tilskud

Her ses et af de Natura 2000-områder, der er tildelt plejemidler til. Arkivfoto.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
11-06-2018 11:20
Igen i 2018 har der været stor interesse fra landmænd for tilsagn til pleje af græs- og naturarealer, og der er blevet søgt om mere end budgetteret. Miljø- og fødevareministeren har nu besluttet at imødekomme alle ansøgninger.
Danske landmænd har søgt flittigt på årets ordning for pleje af græs- og naturarealer. Der er blevet søgt nyt tilsagn til i alt ca. 20.000 ha. Det svarer til et beløb på 200 millioner kroner. Det er 20 millioner mere, end der er afsat på budgettet for 2018 i Fødevare- og landbrugspakken.
 
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har nu besluttet at imødekomme alle tilskudsberettigede ansøgninger om tilsagn.
 
De ekstra midler gør det samtidig muligt at forny tilsagn for ca. 14.000 hektar, som udløber i 2018, og som er genansøgt i år.
 
Hovedparten af de ansøgte arealer ligger inden for den særlige Natura 2000-udpegning. Her har Danmark særlige forpligtelser til at passe på naturtyper og arter, og ofte er afgræsning afgørende for at bevare disse. Den anden store andel ligger udenfor den særlige Natura 2000-udpegning, men med en høj naturværdi (HNV 5-12).
 
Den særlige Natura 2000-udpegningsareal udgør i alt 11.718 hektar, mens HNV-arealet udgør 8.511 hektar.

Hvordan kommer unge i gang som landmænd?

Topkærgaard i Kasted nord for Århus dannede rammerne, da Favrskovegnens LandboUngdom og Økologisk Landsforening inviterede unge kommende landmænd til møde om generationsskifte og etablering i landbruget.

SLF henter virksomhedsrådgiver hos LandboSyd

SLF har pr. 1. august ansat Henning V. Boldsen som virksomhedsrådgiver. Han kommer fra en lignende stilling hos LandboSyd.

Vestjyllands Andel får fire nye afdelinger

Vestjyllands Andel har udvidet forretningen med fire nye afdelinger fra Bedsted i Thy til Gesten i Sønderjylland.

Spildevand er problemet

Flere medier har bragt historien om, at kvælstof fra landbruget er skyld i iltsvind i de indre danske farvande. Men i virkeligheden er det fosfor fra byernes spildevand (menneskegylle), der er årsagen.

Tilskud kan forbedre naturen og sikre en indtægt i Natura 2000-områder

Nu åbner en tilskudsordning til særlige Natura 2000-områder. Det kan forbedre naturværdien og samtidig give mulighed for tilskud til naturpleje, vurderer natur- og projektkonsulent i Agri Nord, Kirsten Badawi Plesner.

Årets særlige indsats: Indstil nu

Kender du en svineproducent, som gør en særlig indsats for dansk svineproduktion? Så er det nu du kan indstille ham eller hende til prisen »Årets særlige indsats«.

Travlhed før høst

Det er ikke kun serviceværkstederne, der summer af travlhed før høsten. Også lagerfolkene har travlt med at lægge ekstra stumper på hylderne, så de kan holde deres kolleger i serviceafdelingerne og kunderne forsynede i den travle tid.

Ujævn prisudvikling på det europæiske svinemarked

Mens de sydeuropæiske lande melder om overvejende stabile noteringer, falder slagtesvinenoteringerne i Mellemeuropa nogle steder meget.

DeLaval køber milkrite | InterPuls

DeLaval har foretaget yderligere investeringer for fremtidens løsninger inden for mælkeproduktion og service ved at overtage Milkrite | InterPuls fra Avon Rubber.

- Regnvejret redder det økologiske tredje slæt

De seneste dages regn er faldet på et tørt sted for de økologiske græsproducenter.Første slæt, som blev høstet omkring den 18-20 maj, har høj fordøjelighed men kommer til kort på proteinindholdet, viser de første prøver. 
Side 1 af 1872 (37439 artikler)Prev1234567187018711872Next