Kartoffelwoman og svineavler ta’r på dyrskue

Carsten Knudsen – kendt fra De Nattergale – optræder i LandboSyds og LHN’s fællestelt på stand E8 på Det sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa.

Næsten alle kender the kartoffelwoman fra The Julekalender – også selv om det snart er 26 år siden, den første gang løb over TV-skærmen i 24 afsnit.

Mange husker også svineavler Gert Regnborg Jensen fra Canal Wild Card eller en helt tredje karakter fra Carsten Knudsens alsidige karriere.

Nu har gæsterne på årets sønderjyske fællesdyrskue i Aabenraa mulighed for at møde kunstneren og opleve ham på scenen. Efter De Nattergale har Carsten Knudsen arbejdet solo som multikunster og entertainer, og han sætter sit show sammen med en bred vifte af monologer, musikalske indslag, sange og klovnerier.

Hvad han optræder med på scenen i LandboSyds og LHN’s fællestelt på stand E8 bliver først afgjort i sidste øjeblik:

- Men jeg regner da med, at svineavleren kommer med, og måske bliver der også plads til en tysk sang. Jeg vil ikke afsløre det hele, men der kommer forskellige indslag. Nu skal jeg først se, hvordan scenen er opbygget, og hvor tæt jeg kommer på publikum, siger Carsten Knudsen om showet i Aabenraa.

- Jeg er ikke alene, for publikum er min medspiller og bliver en del af min optræden. Det er væsentligt for mig at være tæt på, og jeg plejer da at være helt nede på gulvet og røre ved dem, siger Carsten Knudsen.

- I min barndom i Tofterup ved Grindsted var mange af de mennesker, jeg oplevede, fra landbruget. Det, at jeg kender nogle typer fra dengang, har da været med til at skabe nogle karakterer og nogle måder at sige tingene på i vores shows, siger Carsten Knudsen.

Gælder det også the kartoffelwoman?

- Nej, nej, det er ikke nogen bestemt person. Hun står for noget arketypisk – der er flere kvinder, der minder om hende. De er overalt i verden – jeg har kørt med en iransk taxachauffør, som sagde, at sådan en havde de også, hvor han kom fra, fortæller Carsten Knudsen.

Læs også