Rådgiver om miljø med mere

- Det vi rådgiver om, skal også kunne fungere i praksis, siger miljøkonsulent Alice Nielsen, som sammen med tre kolleger i Gråkjær Miljøcenter yder professionel miljørådgivning til både Gråkjær-kunder og andre.

Gråkjær Miljøcenter blev for 10 år siden etableret som en uafhængig del af byggevirksomheden Gråkjær A/S, som med base i Holstebro udfører byggeopgaver over hele landet. Miljøcentret har specialiseret sig i at udarbejde miljøgodkendelser, miljøanmeldelser, støtteansøgninger og mange andre opgaver inden for miljørådgivning for danske landmænd – og ikke kun dem, der ønsker at bygge med Gråkjær.
- Vi sidder fire rådgivere i miljøcentret, og udover rådgivning varetager vi opgaver med ansøgninger og miljøgodkendelser, fortæller miljøkonsulent Alice Nielsen, der er agronom, og som, før sin ansættelse ved Gråkjær Miljøcenter, i flere år har arbejdet som miljøkonsulent og miljørådgiver inden for landbruget.
Blandt de mange emner, som rådgivningscentret beskæftiger sig med, nævner Alice Nielsen: Husdyrlovgivningen, antal af dyreenheder fremadrettet og produktionsareal i staldene. Samt reglerne omkring regulering af husdyrbrug, og hvad de betyder i praksis for den enkelte bedrift.

Læs også