De danske forbrugere køber fortsat mere økologisk kød. Det viser tal fra Friland A/S
Der ryger mere og mere økologisk kød på danskernes
spiseborde, viser tal fra det Danish-Crown ejede afsætningsselskab Friland A/S.
Selskabet har offentliggjort sin årsberetning, og her
fremgår det, at hjemmemarkedssalget af økologisk okse- og svinekød steg med
henholdsvis 22 og 18 procent i forhold til året før. Både salget til
supermarkeder og storkøkken-sektoren har bidraget til væksten.
Også eksporten til Frankrig går godt. Eksporten af
økologisk svinekød til de franske forædlingsvirksomheder udgør en tredjedel af
det økologiske svinekødssalg, hvilket gør Frankrig til det største marked for
dansk økologisk svinekød og det tredjestørste marked for Friland som helhed.
Til gengæld har Tyskland og en række mindre markeder været
ramt af en periode med stigende udbud og tilbageholdenhed hos visse kunder, som
har hæmmet salget.
Læs mere om årets regnskab fra Friland A/S i weekendens
udgave af Effektivt Landbrug.
Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.