Mere øko-kød på bordet

De danske forbrugere køber fortsat mere økologisk kød. Det viser tal fra Friland A/S

Der ryger mere og mere økologisk kød på danskernes spiseborde, viser tal fra det Danish-Crown ejede afsætningsselskab Friland A/S.

Selskabet har offentliggjort sin årsberetning, og her fremgår det, at hjemmemarkedssalget af økologisk okse- og svinekød steg med henholdsvis 22 og 18 procent i forhold til året før. Både salget til supermarkeder og storkøkken-sektoren har bidraget til væksten.

Også eksporten til Frankrig går godt. Eksporten af økologisk svinekød til de franske forædlingsvirksomheder udgør en tredjedel af det økologiske svinekødssalg, hvilket gør Frankrig til det største marked for dansk økologisk svinekød og det tredjestørste marked for Friland som helhed.

Til gengæld har Tyskland og en række mindre markeder været ramt af en periode med stigende udbud og tilbageholdenhed hos visse kunder, som har hæmmet salget.

Læs mere om årets regnskab fra Friland A/S i weekendens udgave af Effektivt Landbrug.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.

Læs også