Tre fynske,

Blandt de yngste vandt Anders Larsen fra Gamborg titlen som juniormester i standardpløjning, mens Henning Sørensen var bedste veteranpløjer ved det store DM-stævne i Sdr. Nærå. Endelig vandt Knud Rabølle Knudsen firmakonkurrencen.

De fynske farver var godt repræsenteret, da mestrene blev kåret i det store telt midt på pløjemarken i Sdr. Nærå ved det store DM-stævne forrige fredag og lørdag.

På førstedagen vandt den tidligere pløjemester Knud Rabølle Knudsen fra Rudkøbing det særlige fabriks-DM, hvor han var hyret af Kverneland til opgaven.

Samme dag tog elevholdet fra Dalum Landbrugsskole sølvmedaljerne, da der for første gang blev afviklet et pløjemesterskab for landets landbrugsskoler.

Og da finalerne om lørdagen skulle afgøres i det »rigtige« danske mesterskab både for standardpløjere og vendepløjere samt for pløjere med veteranplove trådte også et par fynboer op på det øverste trin af sejrsskamlen.

Juniormester
For 21-årige Anders Larsen fra Gamborg lykkedes det endelig at sikre sig guldmedaljer blandt juniorerne med standardplove, efter han i tre år i træk er endt på andenpladsen.

- Det gik rigtigt godt, og forklaringen er jo nok, at jeg er blevet lidt mere erfaren, og måske også, at jorden mere lignede den derhjemme, end de jyske sandjordsarealer, hvor DM de seneste år har været afholdt, lød det fra den nybagte danske mester efter sejren.

Han er revisortrainee hos Deloitte i Århus, men havde taget et par dage fri op til konkurrencen for at trænet lidt derhjemme med faderen, Bjarne Larsens, traktor og konkurrenceplov.

Som nummer to i fjor var han med ved de nordiske mesterskaber for juniorer i Nordjylland, hvor han blev nummer to. Med titlen i Sdr. Nærå kvalificerer Anders Larsen sig til næste års NM i Norge, hvor han som sidste års juniorpløjer dermed har muligheden for at komme helt til tops.

Veteranmester
I det stærke felt af 34 deltagere fra hele landet med veteranplove fra før 1960 lykkedes det Henning Sørensen fra Villumstrup at hente dagens højeste pointtal.

For fem år siden blev han også dansk mester, dengang med sin Volvo Krabat traktor. Men denne gang, hvor alle landets veterantraktorklubber for første gang var gået sammen om et fælles mesterskab, skete det med en Ferguson TE 20 fra 1949 - hvor den oprindelige benzinmotor er blevet udskiftet med en tre-cylindret Perkins dieselmotor fra 1957.

 

Læs også