Så er der traktortræk

Den fynske traktortræk-sæson starter på lørdag, når Nordvestfyns LandboUngdom lægger ud i Grønnemose.

På lørdag indledes sæsonen for traktortræk på Fyn. I løbet af maj måned køres ikke mindre end tre stævner.

Efter en forsinkelse sidste år som følge af flytning til en ny bane er Nordvestfyns LandboUngdom igen traditionen tro klar at afvikle årets første fynske traktortræk.

Traktortrækket foregår på lørdag, den 7. maj, på en nyanlagt bane ved Dybmosevej i Grønnemose, tæt på Årup afkørslen ved den fynske motorvej. Trækket starter kl. 10.00, og indgangen åbner kl. 09.30. Entreen er 60 kroner pr. person, dog er der gratis adgang for børn under 12 år.

- Vi håber på godt vejr og masser af tilskuere til at bakke op om de godt 50 tilmeldte trækkere, siger Nordvestfyns LandboUngdoms formand, Bendt Buse, Søndersø.

Masser af traktorer
- Der bliver noget at se på, lover Bendt Buse. Der deltager traktorer af alle mulige typer, lige fra gamle VolvoBM’er til de nyeste John Deere, som alle skal forsøge at trække den tunge slæde ud på de 100 meter. Standardtraktorerne er fordelt på fem vægtklasser. Dertil kommer to specialklasser, nemlig Farmklasse nul med motorer under seks liter, og Farmklasse to, der omfatter traktorer fra 3.500 til 4.400 kg.

Tidligere har der ofte været op mod 1.500 tilskuere, når Nordvestfyns LandboUngdom afholdt traktortræk. Sidste år blev besøgstallet en hel del lavere på grund af forsinkelsen, men arrangørerne håber, at man i år igen kommer op på den gode side af 1.000 tilskuere.

Solstrålehistorie
- Bestyrelsen og en flok hjælpere der ud over er klar til at give tilskuerne en god oplevelse på lørdag, siger Bendt Buse. Men vi kan altid bruge flere hjælpere, så hvis man vil give et nap med ved afviklingen af årets første fynske traktortræk, er man meget velkommen til at ringe til mig på telefon 20 89 14 23.

Formanden kan endvidere som en lille solstrålehistorie fortælle, at bestyrelsesmedlem Michael Olsen er i gang med at kontakte Odense Universitetshospital (OUH) med en indbydelse til alvorligt syge børn til at komme at opleve traktortrækket.

– Vi håber, at vi kan være med til at give dem en god dag, siger Bendt Buse.

Stævner i Kirkeby og Broby
Det næste fynske traktortræk finder sted lørdag den 14. maj. Her er arrangørerne Sydfyns LandboUngdom.

Tilmeldingsfristen til stævnet er overstået, og over 50 traktorer har meldt deres ankomst til banen i Kirkeby, hvor den sydfynske landboungdom flere år i træk har afviklet stævne. Der dystes i alle standardklasser og i Farm-klassen.

Endelig er der også traktortræk lørdag den 28. maj. Det sker i tidsrummet fra kl. 11 til17 på banen på Industrivej i Nr. Broby, hvor det er Vestfyns LandboUngdom, der står for arrangementet. Her kan man endnu nå at tilmelde sig, idet sidste frist for tilmelding af traktorer og trækkere er på søndag, den 8. maj kl. 19. Tilmelding, der foregår efter »først til mølle« princippet, kan ske til Flemming Andersen, tlf. 21 46 59 79, eller Kasper Kjær Olsen, tlf. 28 35 24 54.

Vinderne fra de tre fynske traktortræk kvalificerer sig til at deltage i Landsdelsmesterskaberne i traktortræk for Sydjylland og Fyn, som finder sted lørdag den 23. juli ved Industrivej i Nr. Broby, arrangeret af traktortrækudvalget i Fyns LandboUngdom.

Læs også