Miljøministeren var i Vissenbjerg

MINISTERBESØG: Den ofte udskældte miljøminister Karen Ellemann (V) diskuterede blandt andet vandplaner under et nyligt besøg hos Centrovice.

Om der er nogle, som har skældt ud på Karen Ellemann (V) siden hun ved sidste ministerrokade i februar blev miljøminister, så er det formændene i landbrugets mange foreninger.

I den forgangne uge fik en del af dem så muligheden for at komme af med deres kritik, og lytte til hvad ministeren selv havde at sige, da hun besøgte Centrovice i Vissenbjerg.

- Jeg har respekt for, at en ny minister, som Karen Ellemann håndterer sit ressortområde på den måde, som hun gør. Det er ikke basisviden for en uddannet skolelærer at være miljøminister. Hun går godt til opgaven, og hun lytter. Jeg har indtryk af, at både hende og departementet får noget med hjem fra de her møder, siger Niels Rasmussen, formand for Centrovice.

Han mener, at man fagligt inspirerer hinanden i sådanne møder i stedet for eksempel et stormøde i en stor hal med mange mennesker.

- 2.000 mennesker i Agerskovhallen. Det er begrænset, hvad det inspirerer, andet end, at der er nogle mennesker, der kommer af med en masse frustrationer. Det er godt i nogle situationer, men ikke når det skal være fagligt, siger Niels Rasmussen.

Familielandbrugets formand, Ib W. Jensen, der også deltog i mødet med ministeren sidste tirsdag, og hvor de kommende vandplaner fyldte meget, er enig.

- Det er den faglige vej, som vi skal gå. I vandplanerne handler det om, hvordan vi finder de sidste 10.000 ton. Her er vi bekræftet i, at de er skudt til hjørne nu, siger Ib W. Jensen.

God måde at mødes på
Miljøminister Karen Ellemann fortalte, at hun også fik noget med sig videre fra mødet, der primært handlede om de kommende vandplaner, men også om sagsbehandlingstiderne ved husdyrgodkendelser og miljøklagenævnet og om nationalparker.

- Jeg oplever i høj grad, at lige præcist sådan nogle møder her giver anledning til, at vi kan komme i dybden med. Blandt andet med hvad der skete med Grøn Vækst 2,0, og hvordan det afspejler sig i de vandplaner, som vi snart skal sende i høring, sagde Karen Ellemann til Landbrug FYN efter mødet.

Hun henviser til, at det altså endnu ikke er fastlagt, hvilke virkemidler der skal bruges for at nå de sidste 10.000 ton kvælstof ud af de i alt 19.000 ton kvælstof, som der er lagt op til, at landbruget skal reducere med i Grøn Vækst.

- Af gode grunde har man jo ikke set endnu, hvordan det skal gøres, eftersom vandplanerne endnu ikke er kommet ud i høring. Jeg er ude at forklare, hvordan det kommer til at se ud, og hvordan vi skal blive klogere på de 10.000 ton, siger Karen Ellemann.

Læs også