Nordjysk Andel sagde ja

På en ekstraordinær generalforsamling i går formiddag i Nordjysk Andel a.m.b.a. har medlemmerne stemt ja til fusion med Danish Agro a.m.b.a.Stemmerne fordelte sig med 102 for fusion, 35 imod og 4 blanke. Der var krævet totredjedels flertal og med 73 procent ja, er der tale om et komfortabelt flertal, lød det fra en glad formand for Nordjysk Andel umiddelbart efter generalforsamlingen.

Og formand Søren Smalbro fortæller, at de fire til fem stykker, der talte på generalforsamlingen, alle var tilhængere af fusionen.

- Hvorfor der er nogen, der vælger at tie og »modtykke«, ved jeg ikke, siger han spørgende, men han glæder sig over, at der er fundet en fremadrettet løsning, der efter hans mening vil udløse udløses betydelige synergigevinster ligesom konkurrencekraften vil blive styrket over for primærbrugene.Den samlede omsætning i detailaktiviteter vil i den sammenfusionerede virksomhed andrage 6,5 milliarder kroner. Markedsandelen i Danmark vil på detailaktivitetsniveau blive omkring 30 procent. Koncernen vil få en samlet omsætning på cirka 11,5 milliarder kroner.

Fusionen er betinget af konkurrencestyrelsens godkendelse.

Læs også