Niels Rasmussen ind i varmen

(LANDBRUG FYN) Der var klart flertal til Niels Rasmussen som ny formand for De Fynske Landboforeninger ved delegeretmødet i fredags.

Med 102 stemmer mod Torben Bangs 52 vandt Niels Rasmussen suverænt valget til formandsposten i De Fynske Landboforeninger ved fredagens delegeretmøde på Agrogården.

Som bestyrelsesmedlem og formand i driftsøkonomiudvalget var han opstillet af Agrogården - Landboforeningen af 1992, og som stemmetallene antyder, har han også hentet opbakning hos Patriotisk Selskab.

- Vi skal som landmænd kunne ranke ryggen, som dengang vort erhverv var kulturbærende. Det vil jeg kæmpe for, fastslog den nye formand i sin umiddelbare programerklæring.

Midtfynboen ser det også som en stor opgave at følge sin forgænger op i bestræbelserne på at synliggøre fynsk landbrug i forhold til pressen og offentligheden.

Sammen med sin hustru Inge Marie og tre børn driver Niels Rasmussen gården Skovbjerggård i Bobjerg mellem Kværndrup og Stenstrup. Fra en kvægproduktion er bedriften i dag omlagt til en produktion af 9.000 slagtesvin.

TEKST: ERIK HANSEN

Læs også