Maskinmand i fortsat fremdrift

(Effektivt Landbrug) Når 60-årige Ole Kjærsgaard om kort tid overdrager ledelsen af forretningen til sin søn, får han endnu mere tid til at sælge traktorer. Og det glæder han sig til.

Selv mens Ole Kjærsgaard var soldat, tog han en tørn med servicevognen, når han kunne snige sig til det mellem vagterne på Aalborg Kaserne.

- Arbejdet med traktorer og maskiner har fyldt hele mit liv, siger Ole Kjærsgaard, der med værnepligten som eneste undtagelse har levet og arbejdet i den kendte nordjyske maskinforretning hele sit liv.

På fredag, den 4. april, fylder han 60 år, og samtidigt overdrager han ledelsen af familievirksomheden til sin søn, Palle Kjærsgaard.

- Fra 1960 fik vi forhandling af de legendariske Bukh traktorer. Da dette ophørte, kom et toårigt intermezzo som IH-forhandlere, før vi i 1970 blev Massey Ferguson og Dronningborg-forhandlere, fortæller Ole Kjærsgaard.

- Det holdt indtil 1993, hvor vi allerede inden at Dronningborg gik konkurs og blev solgt til Massey Ferguson, traf en meget vigtig strategisk beslutning. Vi skiftede til New Holland og er i dag for 90 procents vedkommende afhængige af produkter fra CNH-gruppen.

- Derfor kender vi bedre end de fleste et bestemt hotel i København indefra, fordi vi jo ikke kunne mødes på hverken New Hollands eller vores egen adresse, husker Ole Kjærsgaard.

- Den unge, og på dette tidspunkt bankansatte søn, Palle Kjærsgaard, boede i København og var med til møderne mellem den nordjyske maskinhandler og New Hollands importselskab i Danmark.

- Med aftalen på plads blev S.D. Kjærsgaard den første forretning i Danmark, der kom til at forhandle det traktormærke, der afløste de tidligere Ford og Fiat traktorer, fortæller Ole Kjærsgaard.

I første omgang for at etablere et nyt forretningsområde og blive sælger for New Hollands program af entreprenørmaskiner. Det gik godt og forhandling af entreprenørmaskiner udgør i dag en væsentlig del af Frejlev-virksomheden, der markedsfører CNH-industrimaskiner (New Holland og O&K) i hele Jylland og på Fyn.

Når den nu 30-årige Palle Kjærsgaard pr. 1. april kan kalde sig administrerende direktør i virksomheden S.D. Kjærsgaard, bekræfter det også afslutningen på et glidende generationsskifte over et flerårigt forløb.

- Vi er vokset fra 20 medarbejdere i 1993 til 60 medarbejdere i dag. I de ti år, der nu er gået siden skiftet i 1993, har vi solgt 900 nye New Holland traktorer mens brugt-salget i samme periode været på 2.700 traktorer, fortæller Ole Kjærsgaard.

- For seks år siden etablerede vi os i Vendsyssel med en afdeling i Vrå, hvorfra vi med 10 medarbejdere yder service og reparation for vore kunder. Al salg af traktorer og maskiner foregår imidlertid herfra, og det vil vi holde fast ved, siger den erfarne maskinmand.

- Er forhandleren derimod ejet af en stor international koncern, kan den finde på at ændre strategier fra måned til måned. Det gør vi ikke som privat virksomhed.

- Den tillid, vi gennem mange år har skabt om vores virke, kan vi ikke pludseligt ændre på. Det viste sig da også, da vi skiftede mærke i vores forretning, at langt de fleste af vore gamle kunder, trods et nyt mærke, fastholdt os som deres traktorleverandør.

- Derfor kan jeg naturligvis godt se, at vi på grund af langt færre landbrug, og dermed færre kunder, må ændre os fra at være lokale til at blive regionale, siger Ole Kjærsgaard.

- Med en pænt stort volumen, kan vi sikre os, at medarbejderne hele tiden råder over de nødvendige kompetencer for at kunne servicere kunderne. Det er faktisk vigtigt også at kunne sælge noget af det nyeste. Det skaber en stærk motivation for medarbejderne, og kunderne kan få direkte glæde af de mange ressourcer, vi anvender på for eksempel efteruddannelse og veludstyrede servicevogne.

- Selv om vi er rimelig store, handler vi ikke med alting. Når det gælder landbrug, er det traktorer og høstmaskiner, der er vores styrke. For eksempel arbejder vi næsten ikke i gyllemateriel. Det lader vi andre om, siger Ole Kjærsgaard.

- Det er reelle folk med æresbegreber og de viser, de vil investere i fremtiden.

- At flere og flere komponenter efterhånden kan anvendes i flere traktormærker, billiggør blot reservedelene og giver fabrikkerne mulighed for at være med helt fremme i udviklingen på grund af stor volumen.

- Som forhandlere er vi først og fremmest interesseret i at have nogle stærke produkter at bygge vores forretning op omkring. Og det føler vi, at vi har med vores forhandling, lyder det samstemmende fra de to Kjærsgaard-generationer.

- Den bedste gave er, når en kunde ringer og beder ham om at give et godt tilbud på en ny traktor eller høstmaskine.

- Så er han i sit es, og sådan vil han blive ved med at have det i mange år fremover, siger Palle Kjærsgaard og afslører dermed, at senior bestemt ikke er på vej ud af virksomheden med overdragelsen.

- Han elsker at handle og trives med at vågne op hver eneste morgen til en tilværelse, hvor konkurrence, traktorer og kundekontakt er drivkraften. Den eneste ændring bliver blot, at jeg tager mig noget mere af administrationen, siger den unge Palle Kjærsgaard og lægger ikke skjul på sin uforbeholdne glæde ved familiesamarbejdet.

Læs også