Skræddersyer efter landmandens ønsker: Far og søn leverer landbrugsartikler og staldinventar til hele landet

I snart to år har far- og søn-duoen Tommy og Mikkel Drejer drevet CN Agro A/S til større profit efter at have overtaget virksomheden i 2022. Til efteråret rykker virksomheden fra bylivet i Nykøbing Mors til landlige omgivelser midt på Mors.

Inden længe er det to år siden, Tommy og Mikkel Drejer overtog CN Agro A/S på Mors efter Christian og Hedvig Nørgaard.

Siden har der været fuld fart på. Omsætningen er næsten fordoblet og det samme er antal medarbejdere, som er gået fra 12 til 25.

- Vi har næsten fordoblet omsætningen, så det er klart, at så skal der også mere igennem og dermed skal der flere folk til, siger Tommy Drejer.

Kom hjem igen

For Tommy Drejer var det næsten som at komme hjem igen, da han på Landsskuet i 2022, for første gang i 10 år, igen var en del af CN Agro.

- Jeg kom derned som ny ejer af en virksomhed, jeg ikke havde været en del af i 10 år, men jeg kunne huske det hele. Det eneste jeg ikke var sikker på, var priserne. Ellers har jeg selv været med til at udvikle, producere og sælge produkterne tidligere, forklarer Tommy Drejer, som kom fra en stilling som produktionschef ved Dan-Element A/S og tidligere har arbejdet 20 år ved CN Agro.

Lidt mere fremmed var det for sønnen Mikkel, som ejer 30 procent af virksomheden, da han for omkring et år siden begyndte at have sin daglige gang i virksomheden.

Mikkel Drejer er klejnsmed og har blandt andet været projektleder ved Bila A/S – en virksomhed, som har specialiseret sig i robotteknologi til automation af industrien.

I CN Agro er Tommy Drejer er direktør og salgsansvarlig, mens sønnen har rollen som produktionschef.

Alt er danskproduceret

Mikkel Drejers kompetencer omkring automatisering er også kommet spil hos CN Agro.

- Vi holder meget på, at vi gerne vil blive ved med at producere i Danmark. Derfor har vi investeret i lidt nye maskiner, så vi kan blive ved med at være konkurrencedygtige, siger han og slår fast, at det faktum, at produkterne er danskproduceret, er enormt vigtigt for de nye ejere. Og noget, man kan mærke, fylder rigtig meget for kunderne.

Derfor er produkterne fra CN Agro måske også en anelse dyrere end andre, men kvaliteten er også en anden, lyder det fra far og søn.

Alt efter kundens ønske

CN Agro laver produkter til kvæg, heste, grise og fjerkræ. Foruden jagtvogne og helt almindelige smedeopgaver.

- I bund og grund er vi allermest en smedeforretning, så hvis naboen ringer, at han skal have lavet en låge, gør vi også det, fortæller Mikkel Drejer.

CN Agro har senest udviklet et nyt hus, som de kalder et modulhus.

- 70 procent af alle de huse vi sælger nu, er modulhuse, siger Mikkel Drejer, som har startet en ny og afgørende epoke i virksomhedens historie – han kan nemlig tegne.

Fra sin computer tegner han lige præcis det, kunderne efterspørger.

- Vi er ikke afhængige af standardmål, men producerer efter landmandens behov. Hvis de har nogle ønsker, sætter jeg mig sammen med landmanden, og så får vi lavet det fuldstændigt, som han gerne vil have det.Vi har selvfølgelig nogle grundprodukter, som vi tager udgangspunkt i, men mere faste er de ikke. Og det er jo en af de fordele, der er ved, at vi producerer selv. Vi kan lave det fuldstændig, som kunden ønsker, forklarer produktionschefen og fortsætter:

- Vi går meget op i, at det er efter landmandens ønske, siger Mikkel, som laver en tegning på computeren, så landmanden kan se, om det er det, han forestiller sig.

Klar på større projekter

Tegnefærdighederne har gjort meget for CN Agro. Blandt andet er der kommet en del større projekter, hvor kunder bestiller for eksempel 30 huse ad gangen.

- Tegningerne har gjort, at vi godt tør at byde ind på de større projekter. Samtidig har vi nu en størrelse i produktionen, som gør, at vi kan magte det, forklarer Tommy Drejer.

Oveni det har Mikkel Drejer ført sin viden omkring robotteknologi og automatisering med ind i CN Agro. Blandt andet har far og søn investeret i en laserskærer, som i den grad har effektiviseret arbejdet i produktionen.

- Jeg prøver at tænke det hele lidt mere effektivt, så vi kan få det hele igennem vores laserskærer, så vi kan få lavet produkter til en rimelig pris, siger Mikkel Drejer.

Forbedrer porteføljen

Far- og søn-teamet har prøvet at videreudvikle på de produkter, der allerede var i CN Agro.

- Der er ingen tvivl om, at de produkter Christian (Nørgaard, red.) har lavet gennem de seneste 30 år, er gode produkter, som folk kender, siger Tommy Drejer, mens sønnen tilføjer, at alle produkter har været oppe til revurdering.

- Vi har videreudviklet på de produkter, vi allerede havde, siger han.

Flytter om lidt

Når efteråret rammer, står CN Agro overfor en kæmpe opgave. De skal nemlig flytte fra de lejede bygninger i Nykøbing Mors til mere landlige omgivelser i Frøslev.

De gamle bygninger er nemlig slidt ned, og far og søn overvejede kun kort at renovere, da det ville blive en for stor opgave.

- Samtidig er der flere kvadratmeter herude, vi ikke bruger. Og en meget lav loftshøjde, siger Tommy Drejer.

- Vi har ikke behov for at ligge her inde i byen, som vi gør nu. Vi har jo ikke strøgkunder, der kommer ind, supplerer Mikkel Drejer.

- Og så kunne vi få noget mere for pengene ude på landet, end vi kan her, tilføjer han og glæder sig til nogle mere opdaterede lokaler.

Generationsskifte i gang

At Tommy Drejer overhovedet har valgt at overtage en virksomhed som 55-årig skyldes alene fællesinteressen med sønnen.

Første etape af et generationsskifte blev allerede taget, da far og søn satte deres underskrift, og nu håber Tommy, at de to kan få nogle gode år sammen i virksomheden, hvor Mikkel med tiden kan tage mere og mere over.

- Og så kan han forhåbentlig køre det videre, fortæller faderen.

Nye ejere

Mikkel og Tommy Drejer har fra start troet på, at de kunne få CN Agro til at leve videre. Det har de bevist ved at gå egen vej.

- Det var lidt et sats, at sige, at det her kan vi godt banke op igen. Men det nåede vi faktisk at bevise allerede det første halve år, at vi godt kunne. Så sagt på godt jysk, så tror jeg, det er godt nok, forklarer Tommy Drejer.

CN Agro er ikke alene aktiv i hele Danmark. De sælger også produkter til Tyskland, og senest har de fået en forhandler i Norge. Far og søn er også ejer af CN Fritid, som blandt andet sælger badebroer og lignende.

Læs også