Dansk æg-teknologi skal bekæmpe bakterier verden over i nyt samarbejde
Dava Foods og Lihme Protein Solutions indgår strategisk partnerskab om at udvinde et særligt enzym fra æggehvider, der har stort potentiale i medicinal- og fødevareindustrien.

Dava Foods og Lihme Protein Solutions vil udvinde bakteriedræbende enzym fra æg med mange applikationsmuligheder. Foto: Colourbox
Den Danish Agro-ejede fødevarevirksomhed Dava Foods og biotech-virksomheden Lihme Protein Solutions (LPS) er gået sammen i et strategisk partnerskab om at udvinde enzymet lysozym fra æggehvider.
Dava Foods og LPS har sat gang i et banebrydende samarbejde, der skal bringe et naturligt, bakteriedræbende enzym fra æg direkte ind i den farmaceutiske og fødevareteknologiske branche.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her