DLG leverer hidtil bedste halvårsregnskab

Med fremgang på både top- og bundlinjen lander DLG sit hidtil bedste halvårsregnskab som af koncernchef Kristian Hundebøll betegnes som »særdeles tilfredsstillende«.

DLG-koncernen havde i første halvår 2021 en omsætning på 26,3 milliarder kroner, hvilket er en stigning tæt på én milliard sammenlignet med første halvår 2020. - I forhold til høsten er der udsigt til en høst med udbytter, der ligger omkring de seneste års gennemsnit, siger Kristian Hundebøll.

DLG-koncernen havde i første halvår 2021 en omsætning på 26,3 milliarder kroner, hvilket er en stigning tæt på én milliard sammenlignet med første halvår 2020. Driftsresultatet blev på 889 millioner kroner – i forhold til 777 millioner kroner i samme periode sidste år. Resultatet før skat landede på 298 millioner kroner mod 180 millioner kroner i 2020. 
 
- Vi kommer ud af første halvår med en flot indtjeningsvækst, som er drevet af fremgang inden for vores Agribusiness-aktiviteter i Danmark og i Tyskland, samt i vores store tyske energi- og byggemarkedsforretning, Team SE. Desuden fortsætter de gode takter fra sidste år inden for vores globale Premix & Nutrition-forretning, og på tværs af alle lande har koncernens medarbejdere endnu engang ydet en kraftpræstation. Det er alt i alt et særdeles tilfredsstillende resultat, vi har skabt, siger koncernchef Kristian Hundebøll.
 
- Vi er, tilføjer han, godt i gang med det sidste år i denne strategiperiode, og nu ser vi for alvor resultaterne af den strategiske retning, vi satte tilbage i 2017. Vores tre forretningsområder, der er eksponeret mod fødevare-, energi- og byggemarkedssektoren, har over en bred kam leveret meget tilfredsstillende resultater.

Bæredygtighed 

Med koncernens plan for bæredygtige løsninger, der blev præsenteret i februar, har DLG sat en tydelig streg under, at fremtidens forretning skal have et utvetydigt bæredygtigt aftryk, der kommer både kunder, ejere og omverdenen til gavn.
 
- Vi er af den opfattelse, at der skal konkret handling til, når vi snakker bæredygtighed. Derfor har vi på relativt kort tid fået søsat en række konkrete projekter, der alle har en både bæredygtig og kommerciel profil. Eksempelvis har vi fået godt gang i produktionen af græsprotein på vores grønne bioraffinaderi i Vestjylland, siger Kristian Hundebøll og fortsætter:

- I Tyskland har vi åbnet en brintpåfyldningsstation, ligesom vi er medinvestor i etableringen af et højteknologisk anlæg til produktion af ærteprotein til human ernæring. Vi er desuden partner i et projekt, hvor der skal udvikles et specifikt produkt, der kan reducere metanudledningen fra køer.

Forventninger til helåret

Høsten er som vanligt den vigtigste tid på året i DLG, og selv om det er for tidligt at spå om høstens endelige udbytte, tegner det til en fornuftig høst det nordlige Europa.
 
- I forhold til høsten er der udsigt til en høst med udbytter, der ligger omkring de seneste års gennemsnit. På den baggrund er det vores mål, at vi som minimum skal nå et driftsresultat (ekskl. afskrivninger) som er på niveau med sidste år, hvor vi leverede koncernens hidtil bedste årsresultat, slutter Kristian Hundebøll.                                                                              

Læs også