»Genialt« klimaværktøj skal fremtidssikre dansk fødevareproduktion

Med Seges Innovations ESGreen Tool får landmændene nu mulighed for at dokumentere sine tiltag med at nedbringe CO2-udslippet. »Genialt« lyder det fra Schulstad, der mener, at bæredygtighed skal sikre hele den danske fødevarebranches fundament i fremtiden.

Adm. direktør hos industribageriet Schulstad Pernille Bang-Löwgren tror, at en klimavenlig produktion af fødevarer bliver et »must« for landmændene. Foto: Steven Andersen Næsten 300 landbrugselever var mødt op til arrangementet på Møllerup Gods, hvor tænketanken Frej havde inviteret til læringsdag om ESGreen Tool. Foto: Steven Andersen Niels Skovgaard, formand for LandboUngdom, opfordrer landbrugseleverne til tage ESGreen Tool til sig og satse på en mere bæredygtig fødevareproduktion i fremtiden. Foto: Victor Juul Grønbæk Arla arbejder på en point-model for at honorere de producenter, som nedsætter sit klimaaftryk. Foto: Arla

I en tid med høje omkostninger på alt fra foder til el er intentioner om bæredygtighed og klimamål gledet i baggrunden, mens de danske landmænd og fødevareproducenter kæmper for overlevelse. Men vi må ikke glemme de langsigtede dagsordener, der vil forme dansk landbrug over de kommende årtier. 

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også