For femte år i træk: Bovi-Denmark efterudbetaler penge til sine leverandører

Trods et udfordrende år præget af krigen i Ukraine kan kvæggenetik-firmaet Bovi-Denmark endnu engang efterbetale penge til sine leverandører.

Trods lukning af eksporten af avlsdyr til Rusland som følge af Ruslands invasion i Ukraine har aktivitetsniveauet i Bovi-Denmark i det forgangne regnskabsår, (oktober 2021 til september 2022), været på et »meget tilfredsstillende« niveau.

Det betyder, at bestyrelsen for Bovi-Denmark nu for femte år i træk har besluttet at lave en efterbetaling i størrelsesorden 200 kroner pr. solgt kvie til Bovi-Denmark for den pågældende periode.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse mandag.

Og formanden for Bovi-Denmark, Kristian Nielsen, er stolt over resultatet:

- Vi har et velfungerende eksportfirma for danske avlsdyr, der år efter år performer så godt, at det kommer leverandørerne til gode. Bovi-Denmark har således over de sidste fem år samlet set efterbetalt for mere end 16 millioner kroner, alt sammen til gavn for de danske landmænd, udtaler han.

Har fundet andre markeder

Og ifølge direktør Martin Kristensen har virksomheden haft succes med at afbøde de negative konsekvenser ved krigen i Ukraine ved at opsøge nye aftagere af den danske genetik.

- Trods eksportstoppet til Rusland er det lykkedes at finde andre markeder, som ønsker at købe dansk genetik, så der er kun tale om et mindre fald i det samlede antal dyr, der er eksporteret i det netop afsluttede regnskabsår, fortæller han.

- Her et lille stykke ind i det nye forretningsår har der været en fornuftig eksport af avlsdyr, men branchen for eksport af avlsdyr er kendt for at have mange omskiftelige tider, hvorfor det er vanskeligt at forudsige hvilke aktiviteter, vi har frem over næste sommer.

​Bovi-Denmark A/S blev etableret i 1993 som en fusion mellem Bovidan A/S og Boviselect A/S som aktieselskab. Virksomheden er i dag ejet af Avlsforeningen Dansk Holstein.

Læs også