Yara stopper dansk produktion af flydende gødning

Efter 10 år stopper Yara Danmark aktiviteterne i Flex Gødning på Masnedø, der har leveret flydende gødningsprodukter til dansk landbrug.

Yara Danmark A/S har besluttet at afvikle datterselskabet Flex Gødning A/S på Masnedø syd for Vordingborg, som under Yaras ejerskab har leveret flydende gødningsprodukter til dansk landbrug igennem de seneste 10 år. Det oplyser Yara Danmark i en pressemeddelelse.

I lyset af en generelt negativ markedsudvikling for flydende gødning og fremtidens stadigt stigende krav om høj kvælstofeffektivitet, har Yara besluttet at fokusere sine aktiviteter på sine produktlinjer inden for faste gødninger.

Det sikrer landmanden en effektiv og præcis spredning i marken, og hvor alle vigtige næringsstoffer er samlet i hvert gødningskorn, lyder begrundelsen fra Yara, der nu påbegynder afviklingen af Flex Gødnings aktiviteter.

Der er, ifølge pressemeddelelsen, ikke fastsat en endelig dato for selskabets ophør, da en lang række opgaver skal varetages, inden dette kan ske.

- Nedlukningen vil ske på en kontrolleret måde, hvor alle forpligtigelser med samarbejdspartnere på både kunde- og leverandørsiden vil blive overholdt, påpeger Yara Danmarks kommercielle direktør, Jens Jakob Larsen.

Læs også