Vagn Hundebøll: Græsprotein til humanernæring er den store profitskaber på den lange bane
Det danske joint venture-raffinaderi, BioRefine Denmark A/S, er gået med i et samarbejdsprojekt med Aarhus Universitet, der vil revolutionere bæredygtig proteinproduktion til fødevarer og fiskeproduktion. En målsætning, der ifølge BioRefines adm. direktør, Vagn Hundebøll, kan sætte skub i profitten i den endnu spæde græsproteinsbranche.

Adm. direktør for græsraffinaderiet BioRefine, Vagn Hundebøll, ser kun fordele ved at gå sammen med Aarhus Universitet og de andre projektdeltagere i græsproteinprojektet GreenImPro – både for den grønne omstilling og for virksomhedens omsætningsmuligheder i fremtiden. Arkivfotos: Daniel Barber
At kunne producere bæredygtige, hvide proteiningredienser af høj kvalitet til brug i fødevarer og fiskefoder ved at udnytte råmaterialer som lucerne, hvidkløver og søsalat. Det er hovedformålet i et nyt projekt ledt af Aarhus Universitet under navnet GreenImPro.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her